LIGA PRVAKA

Inzagi: Ovo može biti novi početak za Inter

Ovakve večeri će nam pomoći da vratimo pozitivnu energiju i da se oporavimo i u Seriji A, rekao je trener "Nerazura"

Inzagi: Ne bih rekao da je ova pobjeda neočekivana. TWITTER

A. V.

5.10.2022

Milanski Inter sinoć je u susretu trećeg kola na Đuzepe Meaci slavio protiv Barcelone s 1:0 i došao do druge pobjede u grupi C Lige prvaka.

Tri boda mu je donio Hakan Čalhanolu (Calhanoglu) golom u završnici prvog poluvremena.

- Ne bih rekao da je ova pobjeda neočekivana. Rekao sam i u najavi meča da je ovo bila odlična prilika da se vratimo na pravi put protiv jednog od najboljih timova na svijetu - rekao je Interov trener Simone Inzagi (Inzaghi) nakon pobjede i nastavio:

- Igrali smo agresivno, odlučno, jer je to jedini način da pobijedimo ovakvog protivnika. Dugo smo čekali na ovako nešto, sretan sam zbog navijača i kluba, ali još ništa nismo postigli. Ovo mora da bude prekretnica, da ova divna noć označi početak nečeg pozitivnog.

Inter je bio u krizi rezultata, pogotovo je svima u klubu teško pao poraz od Rome 1:2 proteklog vikenda u Milanu.

- Bio sam veoma, veoma razočaran rezultatom protiv Rome, ali ne i igrom. Ovakve večeri će nam pomoći da vratimo pozitivnu energiju i da se oporavimo i u Seriji A. Ovo može biti novi početak za Inter, ali sada moramo da nastavimo ovako i pokažemo doslednost u rezultatima i igri - istakao je Inzagi.

Inter najprije u subotu gostuje Sasuolu u Seriji A, onda ga u srijedu čeka novi meč s Barcelonom, ali na stadionu Kamp Nou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.