POTISAN ANEKS UGOVORA

Barcelona i Atletiko Madrid se konačno dogovorili oko "slučaja Grizman"

Poslije višesedmičnih pregovora Španijom je odjeknulo da su se dvije strane ipak dogovorile da prekinu sa sumanutim igrarijama po kojim Dijego Simeone svaki put mora da čeka da prođe 60. minut utakmice kako bi koristio najboljeg igrača

Antoan Grizman. Screenshot

G. Š.

5.10.2022

Barcelona i Atletiko Madrid načelno su se dogovorili da stave tačku na sapunicu oko statusa francuskog napadača Antoana Grizmana (Antoine Griezmann). Naime, napravili su aneks ugovora po kojem se poništava famozna otkupna klauzula od 40.000.000 eura.


Konačan dogovor

Poslije višesedmičnih pregovora Španijom je odjeknulo da su se dvije strane ipak dogovorile da prekinu sa sumanutim igrarijama po kojim Dijego Simeone svaki put mora da čeka da prođe 60. minut utakmice kako bi koristio najboljeg igrača, sve kako se ne bi ispunili prvobitno dogovoreni uslovi kupovine.

Kako javljaju madridska "Marca" i ostali dobro obaviješteni mediji na Pirinejima, Barsa i Atletiko su riješili da prepolove sumu za otkup, pa će tako Rohiblankosi uplatiti 20.000.000 eura kako bi Grizman ponovo bio isključivo član kluba sa stadiona Vanda Metropolitano.

Grizman je nesumnjivo jedan od najboljih igrača u turbulentnoj dosadašnjoj sezoni Atletika, ako ne i najbolji. Dosad je bio starter samo dva puta, protiv Reala i u sinoćnjem porazu od Briža. Razlog za to jesu uslovi po kojem bi se transfer automatski aktivirao ako u bar polovini utakmica tokom sezone odigra bar po 45 minuta. Prvobitno je bila ideja da se obeštećenje smanji na 25.000.000 eura, ali će cijena ipak biti 20.000.000 eura. Doduše, na to idu i bonusi u visini od 2.000.000 eura.


Smanjenje plate

S druge strane, Francuz je pristao na dodatno smanjenje plate. Navodno, sa sadašnjih 6.000.000 na 4.000.000 eura godišnje. 

Za 400 minuta, koliko je dosad odigrao, Grizman je skupio tri gola i asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.