SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Katar očekuje milion posjetitelja tokom Mundijala: Vlada zbog toga uvela posebne mjere za zaposlene i školarce

Tako će zaposlenici javnog sektora u Kataru raditi samo u terminu između 7:00 i 11:00 sati, a 80 posto njih će imati rad na daljinu od 1. novembra do 19. decembra

E. Ć.

Mundijal počinje 20. novembra i trajat će do 18. decembra

Foto: Marca


Posljednje pripreme traju za Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Vlada ove zemlje je zbog smanjivanja rizika  od gužvi zbog dolaska brojnih navijača.

Tako će zaposlenici javnog sektora u Kataru raditi samo u terminu između 7:00 i 11:00 sati, a 80 posto njih će imati rad na daljinu od 1. novembra do 19. decembra.

- Sigurnosni i zdravstveni sektor, kao ni privatne kompanije ne spadaju pod tu mjeru - rekao je Mohamed bin Nuvajmi Al Hajri (Mohammed bin Nuwaymi Al Hajri),glasnogovornik Vladine službe za komunikacije.

Nova mjera Vlade se odnosi se i na škole, pa će javne i privatne škole od 1. do 17. novembra biti otvorene samo između 7:00 i 12 sati, a i školarci će ranije na praznike. 

Katar očekuje više od milion posjetitelja tokom Mundijala na kojem, nažalost, neće biti selekcije Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo otvara se susretom domaćina Katara i reprezentacije Ekvadora.

NA VRH

Podijeli članak na