ZVANIČNO

Sevilja otpustila Đulena Lopetegija

Presudio mu poraz od Borusije Dortmund u Ligi prvaka

Lopetegi: Naslijedit će ga Sampaoli. TWITTER

A. V.

6.10.2022

Samo pola sata nakon što je momčad Seville poražena s 1:4 na svom terenu od Borusije Dortmund u 3. kolu Lige prvaka, iz andaluzijskog kluba su priopćili da su prekinuli saradnju s trenerom Đulenom Lopetegijem (Julen Lopetegui) koji je vodio prvi tim od jula 2019. godine.

- Sevilja je otpustila Đulena Lopetegija kao trenera prve momčadi, nakon dvoboja s Borusijom Dortmund u srijedu. Lopetegi je završio uspješnu dionicu s tri sjajne sezone u kojima je ostvareno i više od zacrtanih ciljeva, no u četvrtoj sezoni rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima, jer je klub osvojio samo pet od mogućeg 21 boda u La Ligi, stoji u službenom saopćenju..

Dodajmo tome da je Sevilja u tri utakmice u grupi Lige prvaka osvojila jedan bod uz gol-razliku 1-8.

- U ovom sam trenutku još trener Sevilje, ali već sam se pozdravio s igračima, izjavio je Lopetegi neposredno nakon utakmice naslućujući rasplet.

- Nemam negativnih misli. Prvo što osjećam je zahvalnost prema klubu kao što je Sevilja, prema navijačima, stanovnicima ovog grada i igračima, s kojima sam proveo tri predivne sezone, rekao je Lopetegi.

Prema napisima španskih medija glavni kandidat za Lopetegijevog nasljednika je Argentinac Horhe Sampaoli (Jorge) koji je već bio trener Sevilje u sezoni 2016./17.

No, ni Lopetegi ne bi trebao dugo biti bez angažmana jer su ga engleski mediji proglasili glavnim kandidatom za upražnjeno mjesto glavnog trenera Vulverhemptona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.