REPREZENTATIVCI

Jusuf Gazibegović za "Avaz": Nema šanse da ću igrati utakmicu protiv Rusije

Sretan sam što su se momci uspjeli plasirati dalje, nisam ni sumnjao u to, rekao je desni bek Šturma i našeg državnog tima

Gazibegović: Probat ćemo namučiti Lacio. FACEBOOK

Piše: A. Vatreš

6.10.2022

Pred bh. reprezentativcem Jusufom Gazibegovićem (22) i njegovim Šturmom je novi veliki evropski izazov.

Sve otvoreno

ije utakmice grupe F Evropske lige upisao polovičan učinak. Prvo je slavio kod kuće protiv Midtjilanda s 1:0, a potom je pretrpio težak poraz na gostovanju kod Fejenorda rezultatom 6:0.

Sada mu slijedi domaći meč s rimskim Laciom, prvim favoritom grupe (četvrtak, 18:45 sati).

- Znamo da je sve otvoreno u grupi, da su svi tu negdje s jednom pobjedom i jednim porazom. Naravno, znamo da je Lacio favorit u ovoj utakmici, kao i u grupi. Međutim, mi ćemo dati svoj maksimum i probati da napravimo što bolji rezultat – poručio je Gazibegović u razgovoru za “Dnevni avaz”.

Pored ekipa ranga Lacija i Fejenorda jasno je da je Šturm u drugom planu. Gazibegović smatra da to može biti prednost.

- Najmanje se očekuje od nas, ali možda je to i neka prednost. Da pokažemo šta znamo. Nemamo pritisak, ali i mi želimo da prođemo dalje. Probat ćemo da namučimo Lacio koliko mognemo i vidjet ćemo šta će izaći iz toga – kazao je Gazibegović.

Nije uredu

Gazibegović se zbog povrede nije mogao odazvati selektoru našeg državnog tima Ivajlu Petevu (Ivaylo) za nedavne utakmice Lige nacija s Crnom Gorom i Rumunijom, gdje su “Zmajevi” već u prvom meču osigurali plasman u A diviziju.

- Žao mi je što nisam bio dio toga. Oporavio sam se, nije ništa ozbiljno bilo u pitanju. Sretan sam da su se momci uspjeli plasirati dalje. Nisam ni sumnjao u to, zato što znam da imamo odlične igrače na svakoj poziciji. To smo vidjeli sad, nekoliko igrača je falilo, ali su igrači koji su ih zamijenili uradili sjajan posao. Naravno da sam sretan i nadam se da ću sljedeći put biti tu – naglasio je Gazibegović.

Pitali smo Gazibegovića i za komentar prijateljske utakmice s Rusijom, koju bi naš tim trebao odigrati 19. novembra u Sankt Peterburgu.

- Mislim da ne treba nikako razmišljati o tome. Za mene ta utakmica nikako nije u redu i nema šanse da ću igrati tu utakmicu – jasan je Gazibegović.

Utrka sa Salzburgom

Šturmu, s druge strane, odlično ide u austrijskoj Bundesligi, gdje je poslije 10 odigranih kola drugoplasirani na tabeli sa samo dva boda manje od vodećeg Salzburga.

- Izgubili smo četiri boda ove sezone na način na koji nismo trebali, u utakmicama protiv Rida i Hartberga. S tim bodovima bi još bolje stajali, ali sve u svemu, mislim da je to sasvim dobro. Za sad smo zadovoljni. Za dvije sedmice igramo protiv glavnog konkurenta Salzburga i to će sigurno biti dobra utakmica – istakao je Gazibegović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.