KONAČNA ODLUKA

Frank Riberi završio igračku karijeru

Svi osim roditelja su komentirali moj fizički izgled i s visine ocjenjivali ružnoću mog lica zbog ožiljka, rekao je Francuz

G. Š.

Frank Riberi

Foto: Arhiva


Kako prenosi "Sky Italia", Frank Riberi (Franck Ribery - 39) će raskinuti ugovor s italijanskim prvoligašem Salernitanom, koji važi do 2023. godine i otići u igračku penziju. Francuz je pauzirao šest sedmica zbog povrede koljena te je 39-godišnjak upisao samo jedan nastup u ligi ove sezone. Bilo je to na otvaranju prvenstva protiv Rome u avgustu kada je na terenu proveo 36 minuta...

Zlatna lopta

Odlučio je reći zbogom profesionalnom nogometu i samo je pitanje trenutka kad će službeno objaviti svoj odlazak.

Najuspješnije razdoblje svoje karijere proživio je u minhenskom Bajernu. Bio je pod ugovorom s Bavarcima od 2007. do 2019. godine te osvojio Ligu prvaka i devet njemačkih prvenstava. Također, 2013. je završio na trećem mjestu pri dodjeli Zlatne lopte, koju je tada osvojio Kristijanio Ronaldo (Cristiano), iako je sam Riberi kasnije negodovao i smatrao da je baš on zaslužio tu nagradu.

Nakon što je napustio bavarskog giganta, Riberi je prvo dvije godine igrao za Fiorentinu, prije nego što je prošle sezone prešao u Salernitanu. 

Italijanski mediji najavljuju da klub pregovara s francuskim igračem oko finalizacije novog dogovora. Naime, Riberi bi trebao postati pomoćnik prvog trenera Davida Nikolea (Nicole), dok će paralelno raditi na dobivanju trenerske licence.

Fizički izgled

Legendarni Riberi bio je prepoznatljiv i po svom izgledu i velikom ožiljku na svom licu, o čemu je u jednom trenutku i javno progovorio.

- Svi osim roditelja su komentirali moj fizički izgled i s visine ocjenjivali ružnoću mog lica zbog ožiljka. Osjećao sam se kao da sam osuđen i potlačen, rekao je Francuz.

Također je poznato da su ga roditelji ostavili u sirotištu kada je imao samo dvije godine.

- Srećom nakon kratkog vremena pronašao sam porodicu koja mi je od samog početka dala ljubav i prvrženost koju mi je neko drugi odlučio uskratiti - rekao je Riberi, prenose SN.

Više o temi Franck Ribery

ITALIJA
Riberi ostaje u Salernitani
NA VRH

Podijeli članak na