BUNDESLIGA

Bajern prosuo veliku prednost: Modest donio bod Borusiji

Serija pobjeda u "Der Klasikeru" od osam uzastopnih trijumfa u prvenstvenim duelima dva rivala je konačno prekinuta - Borusija je uspjela da dođe do boda

Borusija je u finišu meča uspjela da dođe do boda.. Društvene mreže

G. Š.

8.10.2022

U derbiju 9. kola Bundeslige čuvenom "Der Klasikeru" Borusija Dortmund i Bajern odigrali su neriješeno 2:2. Bajern je imao kontrolu utakmice 74 minuta, a onda je sve to prosuo i ostao bez pobjede. Serija pobjeda u "Der Klasikeru" od osam uzastopnih trijumfa u prvenstvenim duelima dva rivala je konačno prekinuta - Borusija je uspjela da dođe do boda.


Vodstvo gostiju

Šampion je djelovao čak i bezopasnije u prvih pola sata. Bajern je uputio prvi udarac u okvir gola tek u 33. minutu. Ali je to bio onaj pravi. Poslije sjajne akcije Sadija Manea i Džamala Musijale, ovaj drugi je proigrao na 17 metara Leona Gorecku, koji je milimetarski precizno po zemlji šutirao i savladao Aleksandra Majera za 1:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor. Bajern je znatno agresivnije krenuo u drugo poluvreme. I takvo opredjeljenje donelo je rezultat. U 53. minutu Liroj Sane poslije izuzetno snažnog šuta donosi prednost od 2:0.

Ali ponovo se ispostavilo da je 2:0 najopasniji rezultat. Bajern je propustio još nekoliko odličnih prilika da dotuče rivala i to ga je skupo koštalo. U 74. minutu Mukoko koristi sjajno dodavanje Modesta, koji je ušao četiri minuta ranije i postaje najmlađi strijelac u historiji "Der Klasikera". Modest je već u 82. minutu mogao da donese remi Borusiji, ali je promašio iz nevjerovatne situacije, sa samo par metara bio je praktično neometan.

Prekinut niz poraza


Ipak, pridošlica iz Kelna se izvukao. Bukvalno u posljednjim minuta uspio je da isprati centaršut izuzetno borbenog Šloterbeka, koji je jedva spasio loptu da ne ode u gol-aut i glavom proturio loptu pored Nojera. 

Konačno je Borusija uspjela da prekine niz poraza i da ne dozvoli da se Bajer odvoji na tabeli.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.