FRANKFURT

"Zmajevi" u žrijebu za Euro 2024. tačno u podne

Dan prije žrijeba održan je sastanak u okviru TEP programa kojem su prisustvovali Zeljković i generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić

Jakosne grupe žrijeba kvalifikacija za Euro 2024.. UEFA

Piše: G. Š.

9.10.2022

Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem boravi u Frankfurtu, gdje će se danas, tačno u podne, u "Festhalle centru", održati žrijeb kvalifikacionih grupa za Euro 2024. godine.


Brojna delegacija

Dan prije žrijeba održan je sastanak u okviru TEP programa kojem su prisustvovali Zeljković i generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić.

Pored Zeljkovića i Džemidžića predstavnici NSBiH na današnjem žrijebu bit će potpredsjednici Ivan Beus i Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić, te selektor Ivajlo Petev (Ivaylo), direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović, tim menadžerica Maja Delahmetović i portparolka Slavica Pecikoza.

Reprezentacije će biti raspoređene u 10 grupa (sedam grupa sa po pet i tri grupe sa po šest selekcija), a plasman na završnicu osigurat će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, uz selekciju Njemačke koja će biti domaćin Eura. Preostala tri učesnika bit će poznata nakon baraža koji će biti održan u martu 2024. godine.

Drugi šešir

Naša reprezentacija, zahvaljujući sjajnim igrama u B diviziji Lige nacija i plasmanu u elitni rang evropskog fudbala, osigurala je mjesto u drugom šeširu, zajedno sa reprezentacijama Francuske, Austrije, Češke, Engleske, Velsa, Izraela, Srbije, Škotske i Finske.

Na putu ka predstojećem šampionatu Starog kontinenta nećemo igrati protiv aktuelnih svjetskih prvaka Francuza i aktuelnih evropskih vicešampiona Engleza.

Podsetimo, ukoliko ne uspiju kroz kvalifikacionu grupu, "Zmajevi" imaju šansu da se Eura 2024. dokopaju putem  baraža. Potencijalni rivali bili bi nam Škotska, Izrael i Srbija...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.