LIGA PRVAKA

Problemi za PSG: Mesi nije spreman za duel sa Benfikom

Argentinac je također propustio subotnji remi u Ligi 1 protiv Remsa (0:0) u kojem PSG prvi put ove sezone nije uspio da postigne gol.

Lionel Mesi. PSG

G. Š.

10.10.2022

Pari Sen Žermen je potvrdio da Lionel Mesi (Messi) zbog povrede lista neće konkurisati za tim na meču Lige prvaka protiv Benfike u utorak u Parizu. Slavni Argentinac je postigao jedini gol za Parižane prošle sedmice u prvom duelu ova dva kluba u Lisabonu, ali ga je u finišu meča zamijenio Pablo Sarabija (Sarabia).

Mesi je također propustio subotnji remi u Ligi 1 protiv Remsa (0:0) u kojem PSG prvi put ove sezone nije uspio da postigne gol.

Prvi meč Pari Sen Žermena i Benfike završen je neriješeno 1:1. Mesi je doveo francuski tim u vodstvo, ali je domaćin izjednačio autogolom Danila Pereire. PSG je prvi na tabeli grupe H sa sedam bodova, koliko ima i Benfika. Treći je Juventus sa tri boda, dok je posljednji Makabi iz Haife bez bodova.

Pored Mesija trener Kristof Galtije (Christophe Galtier) za duel u utorak ne može da računa ni na Presnela Kimpembe, Nuna Mendeša (Mendes) i Renata Sančesa (Sanches).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.