AVAZ SAZNAJE

Ipak ćemo donekle sačuvati obraz: BiH neće igrati protiv Rusije

Zagovornicima nemoralne ponude ostavljeno malo vremena da se polako izvuku iz svega toga, kaže izvor iz Saveza

Detalj sa septembarskog duela BiH – Crna Gora (1:0) na Bilinom polju. NSBiH

Piše: G. Š.

11.10.2022

Zakazana prijateljska fudbalska utakmica Rusija – BiH neće biti odigrana 19. novembra u St. Peterburgu, saznaje „Avaz“.


Konačan epilog

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine su u nedjelju, dan prije tematske sjednice Izvršnog odbora kuće bh. fudbala o slučaju “Rusija”, obavijestili javnost da je ona prolongirana za 31. oktobar 2022. godine, kada će biti održana i redovna 18. sjednica Izvršnog odbora NSBiH.

S obzirom na to da NSBiH i Fudbalski savez Rusije još nisu potpisali ugovor o odigravanju prijateljske utakmice, koja je u našoj domovini, ali i šire, podigla puno prašine, (ne)moguće je to uraditi 31. oktobra ili 1. novembra, a već 9. novembra igrati utakmicu.

- Konačan epilog ćemo znati 10. oktobra - izjavio je nedavno za ruske medije predsjednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksandar Djukov.

Također, u razgovoru s nekoliko visokopozicioniranih čelnika bh. fudbalske vlade saznali smo da sve ide u dobrom pravcu, ali i da, kako kažu, zagovornicima nemoralne ponude treba ostaviti malo vremena da se polako izvuku iz svega toga.


Decidan stav

U svakom slučaju, kapiten Edin Džeko, Miralem Pjanić i društvo od početka slučaja “Rusija” imaju decidan stav – ne žele u novembru putovati u Rusiju...

A da li će prijateljska utakmica Rusija – BiH biti odigrana u nekom drugom terminu, nakon završetka rata u Ukrajini i skidanja sankcija Rusima, ostaje da vidimo.

Promjena kursa

U fudbalskim kuloarima špekulira se da su na mijenjanje kursa većine članova bh. fudbalske vlade utjecali i sastanci s kolegama iz Evrope koji su održani u Frankfurtu prije nedjeljnog žrijeba kvalifikacija Eura 2024. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.