LIGA PRVAKA

Dinamo u Zagrebu remizirao sa Salzburgom

Fudbaleri Dinama iz Zagreba u četvrtom kolu grupe ”E” UEFA Lige prvaka večeras su remizirali sa Salzburgom, rezultatom 1:1

”Modri” su do izjednačenja stigli u 40. minuti. Anadolija

A. Č. / Anadolija

11.10.2022

Fudbaleri Dinama iz Zagreba u četvrtom kolu grupe ”E” Lige prvaka večeras su remizirali sa Salzburgom, rezultatom 1:1, te tako umanjili šanse, ali i dalje ostali u trci za plasman u narednu fazu najeminentnijeg takmičenja na Starom kontinentu, javlja Anadolija.

Gosti su poveli u 12. minutu pogotkom ”veznjaka” Nicolasa Seiwalda. ”Modri” su do izjednačenja stigli u 40. minutu, kada je mrežu gostiju iz Austrije pogodio Robert Ljubičić. Na odmor između dva poluvremena tako se otišlo u egalu – 1:1.

Ispostavilo se, bio je to konačan rezultat jer Dinamo nije uspio doći do željenog trijumfa, pa bodom puno više mogu biti zadovoljni u Salzburgu.

U drugom susretu ove grupe Milan je na ”San Siru” poražen od Chelsea, rezultatom 0:2.

Poslije četiri odigrana kola u grupi ”E” prvi na tabeli je Chelsea sa sedam bodova, Salzburg ima šest, a Milan i Dinamo po četiri.

Hrvatski prvak u petom kolu na stadionu ”Maksimir” u Zagrebu” 25. oktobra dočekat će Milan, dok će Salzburg istog dana ugostiti Chelsea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.