PREDSJEDNIK FK VELEŽ

Senad Husnić za "Avaz": Rokovi za radove su probijeni dva puta, a oko kvalitete neka pričaju kompetentni

Danas su dolazili predstavnici FIFE, neka firma iz Velike Britanije koja će dati konačnu riječ oko stadiona, rekao je Husnić

Piše: H. J. I.

13.10.2022

Husnić: Nismo zadovoljni sa rokovima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Krajem maja u sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH" počeli su radovi na rekonstrukciji pet stadiona: Gradski stadion Banja Luka, stadion Tušanj Tuzla, stadion Asim Ferhatović Hase Sarajevo, stadion Rođeni Mostar i Gradski stadion Mostar. 

Većim dijelom, Projekat se finansirao iz UEFA fondova i vlastitih sredstava N/FS BiH, dok su manjim dijelom u realizaciji učestvovali klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima. 

Međutim, rokovi su probijeni, a klubovi su se našli u velikim problemima. Kako je za portal "Avaza" istakao predsjednik FK Velež Senad Husnić, jučer su radili još jedno geodetsko snimanje, treće do sada.

- Danas su nam dolazili predstavnici FIFE, neka firma iz Velike Britanije, koja će dati konačnu riječ oko stadiona. Tada ćemo znati ostaje li ova trava, da li će se eventualno skidati, i trava i podloga. Nismo zadovoljni sa rokovima, koji su probijeni dva puta. Oko kvalitete svega treba pričati neko ko je kompetentan za to - rekao je Husnić.

Husnić: Nismo zadovoljni sa rokovima. FK Velež

Kako ističe, oni insistiraju bez obzira na odluku da im se da dozvola da igraju utakmice na stadionu.

- Ako budu mijenjali da to mijenjaju tek na zimskoj pauzi. Stvarno smo u problemima, nemamo gdje trenirati, igramo gdje igramo - zaključio je prvi čovjek Rođenih.

Podsjećamo, do zastoja radova u avgustu je došlo na stadionu Tušanj. 

- Došlo je do zastoja. Nekih 15-ak dana ne radi se ništa. Ne znamo koji su razlozi, izjavio je tada Dževad Šećerbegović, direktor JU Stadion Tušanj. Upitan je bio i početak radova na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.