EVROPSKA LIGA

Uprkos brojnim šansama Zvezda nije izvukla povoljan rezultat u Budimpešti

Jedini pogodak za tim koji sa klupe predvodi Miloš Milojević, postigao je Stefan Mitrović nakon sjajnog kontra napada u 55. minutu.

Zvezda poražena u Budimpešti. FACEBOOK / FK CRVENA CVEZDA

S. S.

13.10.2022

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostujućem terenu od ekipe Ferencvaroša rezultatom 2:1, u okviru četvrtog kola grupne faze Lige Evrope. Jedini pogodak za tim koji sa klupe predvodi Miloš Milojević, postigao je Stefan Mitrović nakon sjajnog kontra napada u 55. minutu.

Utakmica je počela prilično otvoreno na obje strane, a izabranici Miloša Milojevića nastojali su da preciznim i tačnim dodavanjima nađu "rupu" u defanzivnoj liniji protivnika. Ipak, i pored dobre igre crveno-bijelih, domaći su prvi stigli do prednosti u 23. minutu, kada je iz drugog pokušaja pogodio Zaharijasen. Prinudno je mijenjao Milojević u 24. minutu, kada se umjesto povrijeđenog Sanoga na terenu našao Kings Kangva. Samo minut kasnije, zaprijetili su igrači Zvezde. Ivanić je dobro centrirao, a Rodić je pokušao iz nezgodne pozicije da pogodi dalji ugao, međutim, lopta je završila pored desne stative.

VAR poništio gol

U 36. minutu zaprijetio je i Kanga. Nakon što je glavni arbitar dosudio slobodan udarac, iskusni Gabonac je stao kraj lopte i sa tridesetak metara u svom stilu snažno opalio, ali je šutirao preko gola. Mogao je i Rodić da pogodi dva minuta kasnije, kada se nakon centaršuta Kange iz ugla najbolje snašao u kaznenom prostoru, međutim, rezultat se nije promijenio. U 45. minutu je zaprijetio i Pešić. Kanga je sjajno cemtrirao iz slobodnog udarca, a najviši u skoku bio je upravo napadač Zvezde, međutim, lopta je završila u rukama Dibuša. Veliko uzbuđenje viđeno je i pred sam odlazak na pauzu, kada je Ivanić gađao glavom sa peterca poslije centaršuta Kange, ali je pomoćni arbitar signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Na samom startu drugog dijela igre – novo uzbuđenje. Sjajno se Pešić snašao na ivici kaznenog prostora, izborio poziciju i maestralno pogodio, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom glavni arbitar poništio pogodak zbog igranja rukom. Mogli su u 50. minutu i domaći da promijene rezultat, kada je Rajan Emae šutirao, ali je stativa bila saveznik Zvezde. Trud crveno-bijelih se isplatio pet minuta kasnije, nakon fenomenalne kontre. Odlično se snašao Stefan Mitrović i istrčao kontru uz lijevu aut liniju, ušao u kazneni prostor i iskosa fantastično gađao u dalji ugao, a lopta je od stative završila iza leđa nemoćnog golmana domaćih.

Debi Mijatovića

Ipak, uspjeli su domaći da ponovo promijene rezultat u 61. minutu, kada je poslije kornera Semi Emae dobro skočio i pogodio glavom. Nije to omelo izabranike Miloša Milojevića, koji su pojačali pritisak nakon primljenog pogotka i nastavili sa dobrom igrom. Malo je nedostajalo Mitroviću da se u 73. minutu po drugi put upiše u listu strijelaca. Nakon velike gužve u šesnaestercu domaćih, lopta se odbila do brzonogog krilnog napadača, koji je iz prve opalio volej udarcem, ali je lopta završila za malo preko gola.

Prijetio je i Pešić dva minuta kasnije, kada se nakon centaršuta Ivanića dobro okrenuo na petercu i snažno gađao u bliži ugao, ali je lopta „prozujala“ pored lijeve stative. Mijenjao je strateg crveno-bijelih do kraja, pa se tako na terenu našao i Milunović, a treba pomenuti i da je debi u dresu Zvezde upisao talentovani Jovan Mijatović. Upravo talentovana "devetka" je mogla da kruniše debi pogotkom u nadoknadi vremena, ali je lopta završila pored desne stative.

Nakon četiri kola Ferencvaroš ima 9 bodova, Trabzonspor i Monako po 6, a Zvezda je trenutno na 3 boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.