SLUČAJ TREBINJE

Marko Maksimović, trener Leotara, za "Avaz": Nisam učestvovao, ni vidio pa ne mogu ni komentirati

Na terenu je sve bilo normalno, kasnije se to izdešavalo, rekao je prvi strateg Trebinjaca

Marko Maksimović. FK Leotar

Piše: Er. B.

17.10.2022

Nakon utakmice 14. kola m:tel Premijer lige između Leotara i Zrinjskog (1:1) ispred službenih prostorija trebinjskog kluba došlo do fizičkog obračuna članova dva kluba. Već i na press konferenciji trenera dva kluba, Sergeja Jakirovića i Marka Maksimovića, došlo je do incidenta kad je njen tok prekinuo Srđan Kuljić, član stručnog štaba Leotara, galameći: “Sram vas bilo. Je li sramota da nam Bilbija psuje mrtvu majku jer nema toplu vodu”.


Neke čarke su očito postojale poslije utakmice

Kontaktirali smo trenera Leotara Marka Maksimovića, koji je u razgovoru za "Avaz" rekao:

 - Nisam to vidio, niti bio blizu, ne mogu komentirati ono u čemu nisam učestvovao ni vidio. Bilo bi neozbiljno da bilo šta kažem – rekao je Maksimović koji je smirivao Kuljića na press konferenciji.

- Neke čarke su očito postojale poslije utakmice, ali to se u fudbalu dešava. Na terenu je sve bilo normalno, kasnije se to izdešavalo, ali nisam vidio nijednu od te dvije situacije koje se spominju kroz medije – kaže Maksimović.



Na samoj utakmici je sve bilo prijateljski i korektno


Istakao je da su u klubu iz Trebinja zadovoljni osvojenim bodom.

 - Na samoj utakmici je sve bilo prijateljski i korektno, bila su samo dva kartona. Svaki pojedinac treba da odgovara za svoja djela. Mislim da imamo jako dobre odnose sa Zrinjskim i za mene lično tu nema nikakvog slučaja. Ne mogu komentirati taj dio jer nisam bio prisutan ni kod jedne od dvije situacije – rekao je Maksimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.