REPREZENTATIVAC SENEGALA

Igrač Bajerna doživio torturu na aerodromu: "Čekate svoj prtljag, a onda na vas bace pse, kao da ste diler"

Nakon moje reakcije i reakcije putnika, od kojih su neki bili šokirani viđenim, odluče vas dodatno pregledati u izoliranoj prostoriji u kojoj vas niko ne vidi, rekao je Sar

Sar: To mora prestati. Twitter

E. Ć.

24.10.2022

Fudbaler Bajern Minhena i reprezentativac Senegala Bouna Sar (Sarr) na društvenim mrežama je podijelio neugodnu situaciju koja mu se dogodila na aerodromu u Minhenu.

Sar se požalio na tretman koji je imao, a lica carinika na fotografiji prekrio je emojima klauna. Kako je rekao na njega su bacili pse, te se osjećao kao da je sumnjivo lice, ničim izazvano.

Dođete na aerodrom, čekate svoj prtljag i onda baš na vas, od više od 200 putnika koji su ondje, bace pse koji se na pucketanje prstiju penju po vama kao da ste diler. Potom se to sve opravda kao rutinska kontrola.

Nakon moje reakcije i reakcije putnika, od kojih su neki bili šokirani viđenim, odluče vas dodatno pregledati u izoliranoj prostoriji u kojoj vas niko ne vidi pa izmišljaju kriminalne radnje koje je bolje opravdati, a tvrde da nisu pogriješili. Onda vas na više od dva sata priječe da uzmete svoje vrijednosti. To mora prestati - rekao je Sar.

Policija nije objavila je li fudbaleru "Bavaraca" šta oduzeto, a glasnogovornik je naveo da se mora prijaviti unošenje robe koja je vrijednija od 430 eura. Navodno je Sar imao sat, koji nije prijavio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.