ŠARAN NIJE ZABORAVLJEN

Memorijalna humanitarna utakmica u Minhenu: Sjećanje na Edina Šaranovića

Sav prihod porodica Šaranović je odlučila donirati Udruženju Pomozi.ba

Edin Šaranović. Avaz

Piše: G. Š.

25.10.2022

U Minhenu (subota - 29. oktobar) će biti odigrana memorijalna utakmica u znak sjećanja na Edina Šaranovića, nekadašnjeg napadača TOŠK-a, Sarajeva, Pogona, Sokol Saratova, Kamen Ingrada, Slaven Belupa... ali i reprezentativca BiH, koji je preminuo prošle godine u 45. godini.


Cijena ulaznica 5 eura

Utakmica između SF BiH Minhen E.V. 2021 i drugog tima Bajerna odigrat će se u Ludvig Hunger ulici 11 (Ludwig-Hunger Strasse 11). Cijena ulaznica je 5 eura, a sav prihod porodica Šaranović je odlučila donirati Udruženju Pomozi.ba.

- Sav prihod od memorijalne utakmice koja će se 29. oktobra održati u Minhenu u znak sjećanja na Edina Šaranovića, nekadašnjeg fudbalera reprezentacije Bosne i Hercegovine i FK Sarajevo njegova porodica odlučila je usmjeriti našoj humanitarnoj organizaciji. U spomen na Šarana žele obradovati mnoge ljude koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji i potrebna im je naša pomoć. Ulaz je 5 eura, a svi koji žele donacije mogu uplatiti i direktno putem Paypala: [email protected] i računa u produžetku sa naznakom: Memorijal Edin Šaranović Šaran, piše u objavi Pomozi.ba.


Najdublji trag na Koševu

Nekadašnji naš reprezentativac Šaranović preminuo je 22. avgusta 2021. godine u 46. godini. Za našu A selekciju odigrao je dvije utakmice.

Najdublji trag ostavio je u FK Sarajevo za koji je odigrao 152 utakmice i postigao 40 golova, te osvojio dvije titule prvaka BiH i jedan Kup BiH. Također, ostao je upamćen kao strijelac najbržeg gola u historiji HNL-a...

Nekadašnji naš reprezentativac Šaranović preminuo je 22. avgusta 2021. godine u 46. godini. SF BiH Munchen E. V. 2021

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.