SPORAN PENAL

U Madridu bijesni na sudije: "Kontroverzne sudijske odluke spriječile pobjedu Reala"

Asensio se oglasio na Twitteru gdje je objavio snimak na kojem se vidi da ga lopta nije pogodila u ruku

Asensio: Lopta ga nije pogodila u ruku. Twitter

E. Ć.

31.10.2022

Real Madrid je u okviru 12. kola La Lige na svom terenu odigrao samo 1:1 protiv Đirone. Gosti su do velikog boda na Santiago Bernabeuu došli nakon penala Kristijana Stuanija (Christian) u 80. minuti koji je poništio gol Vinisijusa Žuniora (Vinicius Junior). 

No u Realu su nezadovoljni odlukama glavnog sudije Maria Melera Lopeza i njegovih pomoćnika. Lopez je dosudio penal za Đironu zbog navodnog igranja rukom Marka Asensija (Marco). Španski fudbaler se oglasio na Twitteru gdje je objavio snimak na kojem se vidi da ga lopta nije pogodila u ruku.

Definicija onoga što nije igranje rukom, kako nam je objašnjeno na početku sezone. Nevjerovatno je šta se danas dogodilo - napisao je Asensio.


Njemu je podršku pružio Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), koji inače ne priča mnogo o sudijama, ali je na press konferenciji nakon meča rekao kako nije bio penal, jer Asensio nije udario loptu rukom.

Koliko su bijesni iz Reala na odluku sudije govori i činjenica da je u izvještaju na zvaničnoj klupskoj stranici napisano "Kontroverzne sudijske odluke spriječile pobjedu Reala".

Inače, "Kraljevi" su i dalje lider Španije sa 32 boda, jednim više od Barcelone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.