TRENER REAL MADRIDA

Anćeloti u problemu, Španci tvrde da ga očekuje žestoka kazna

Italijan je rekao da su sudije izmislile penal protiv njegovog tima i da je Real oštećen u utakmici sa Đironom (1:1)

Anćeloti: Istakao nezadovoljstvo suđenjem na meču protiv Đirone. Twitter

E. Ć.

1.11.2022

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) mogao bi se naći u problemu, pošto mu, prema navodima španskih medija, prijeti suspenzija od dvije do četiri utakmice. 

Fudbalski savez Španije je pokrenuo istragu protiv italijanskog stručnjaka zbog komentarisanja suđenja na utakmici 12. kola La Lige između Reala i Đirone (1:1). 




Anćeloti je bio nezadovoljan jer je Đirona do boda došla u 80. minuti s penala koji je dosuđen nakon što je sudija vidio igranje rukom Marka Asensija (Marco) u šesnaestercu. Italijan je rekao da su sudije izmislile penal protiv njegovog tima i da je Real oštećen.

- Bila je to teška utakmica. U ovom trenutku to je normalno. Bili smo na dobrom putu. Onda je došao onaj penal koji nas je koštao bodova. Utakmica je bila dobra. 

Nije bilo penala. Razgovarao sam s Asensijom. Istina je da je pozicija rijetka, ali nije igrao lijevom rukom. A ako je igrao, lijeva ruka je uz tijelo. Ne znam, izmislio je. Ne mogu ništa više reći - rekao je Anćeloti nakon utakmice.

Podsjetimo, Asensio je na Twitteru podijelio video spornog trenutka, a Real je na zvaničnoj stranici objavio izvještaj u kojem je napisano da su "Kontroverzne sudijske odluke spriječile pobjedu Reala".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.