GRUPA C

Džeko i Inter porazom u Minhenu zaključili grupnu fazu

Bajern maksimalnom šestom pobjedom potvrdio prvo mjesto

Pavar: Strijelac prvog gola za Bajern. TWITTER

Piše: A. V.

1.11.2022

U susretu posljednjeg šestog kola grupe C Lige prvaka, Inter bh. reprezentativnog napadača Edina Džeke (36) poražen je u gostima kod Bajern Minhena rezultatom 2:0.

S obzirom da su obje momčadi ranije izborile plasman dalje, večerašnji meč započele su s kombinovanim sastavima, a trener gostiju Simone Inzagi (Inzaghi) odlučio je Džeku ostaviti na klupi.

Gosti iz Milana prvi su zaprijetili u 7. minuti preko Nikola Barele (Nicolo Barrela), čiji je udarac sjajno odbranio Sven Ulrih (Ulriech).

Dvadeset minuta kasnije dobru priliku propustio je Lautaro Martinez, koji je poslije dodavanja Robina Gosensa šutirao za malo pored desne stative.


Domaći su poveli iz prve ozbiljnije situacije. Džošua Kimih (Joshua Kimmich) je ubacio iz kornera, a Benžamin Pavar (Benjamin Pavard) glavom smjestio loptu iza leđa Andrea Onane.

Mogli su gosti pred odlazak na odmor uduplati vodstvo, ali je Onana odličnom intervencijom poslije udarca Kingslija Komana (Kingsley) spasio goste.

Veliku priliku za poravnanje Inter je imao u 53. minuti preko Roberta Galjardinija (Gagliardini), ali je odlično reagirao Ulrih.

Bavarci su pitanje pobjednika riješili u 72. minuti, kada je gol za 2:0 postigao Erik Maksim Čupo Motan (Eric Maxim Choupo-Moting).

Džeko je igrao od 60. minute, kada je na terenu zamijenio Martineza.

U drugom susretu skupine Barcelona je rezultatom 2:4 slavila na gostovanju kod Viktorije Plzenj. Strijelci za katalonski tim bili su Markos Alonso (Marcos - 6.), Feran Tores (Ferran Torres - 44., 54.) i Pablo Tore (Torre - 75.), dok je oba gola za češkog predstavnika postigao Tomas Čori (Chory - 50. p, 63.).

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.