BILA JE TO SJAJNA ŠANSA

Mogao je biti heroj: Veliki promašaj Kolašinca u finišu utakmice, Marsej ostao bez evropskog proljeća

Marseju je bila potrebna pobjeda za prolaz dalje, a Kolašinac je mogao biti strijelac u 87. minuti

Kolašinac: Lopta nakon šuta glavom otišla pored gola. Screenshot

E. Ć.

2.11.2022

Fudbaleri Marseja ostali su bez evropskog proljeća, iako su u jednom trenutku bili lideri grupe D Lige prvaka. Tim našeg Seada Kolašinca je na svom terenu izgubio od Totenhema sa 2:1, te tako završio kao posljednji u grupi.

Marseju je bila potrebna pobjeda za prolaz dalje i dobro je krenulo za domaće. U završnici prvog dijela pogodio je Šensel Mbemba (Chancel) za erupciju oduševljenja na Velodromu. Tim rezultatom Marsej je imao prolaz dalje u svojim rukama, bez obzira na ishod meča u Lisabonu ispred Sportinga i Ajntrahta.

No, Klemen Lengle (Clement Lenglet) je u 54. minuti poravnao rezultat. Marsej je u nastavku krenuo na sve ili ništa. Odličnu šansu imao je bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji je u igru ušao u 73. minuti. Nakon kombinacije na desnoj strani, loptu je pred gol ubacio Luis Suarez, a Kolašinac je iz drugog plana šutirao, ali nije bio precizan.

Bila je to sjajna šansa za našeg fudbalera. Kasnije je Totenhem iskoristio jednu kontru i Pijer Emil Hojbjerg (Piere Emile) je u petoj minuti sudijske nadoknade donio pobjedu svom timu. Marsej je na kraju ostao bez evropskog proljeća, pošto je završio na 4. mjestu.

I u Lisabonu je viđena prava ludnica. Sporting je poveo, pa je nakon preokreta izgubio (1:2)  i ostao bez plasmana u narednu rundu Lige prvaka, no portugalski predstavnik će za razliku od Marseja za utjehu igrati Evropa ligu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.