LIGA PRVAKA

Krunić i Dedić večeras igraju za nokaut-fazu

Milan nakon pet kola grupe E ima sedam bodova i zauzima drugo mjesto, a RB Salzburg je treći sa bodom manje

Krunić i Dedić. Avaz

Piše: G. Š.

2.11.2022

Večeras su na programu utakmice posljednjeg, 6. kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H. Najzanimljivije za nas će biti u Milanu, gdje će Milan našeg Radeta Krunića (29) i RB Salzburg našeg Amara Dedića (20) u direktnom duelu od 21 sat odlučiti o putniku u osminu finala.


Rade rezerva, Amar starter

Milan nakon pet kola grupe E ima sedam bodova i zauzima drugo mjesto, a RB Salzburg je treći sa bodom manje.

Iz ove grupe plasman u narednu fazu osigurao je Čelži, koji ima 10 bodova, dok je zagrebački Dinamo našeg Luke Menala (26) posljednji sa četiri boda i nema šanse za nastup u osmini finala.

Krunić će prema posljednjim informacijama večerašnji meč početi na klupi za rezerve, dok će u startnoj postavi RB Salzburga nastupiti Dedić.

Milan u ovaj duel ulazi s bodom više od RB Salzburga i za mjesto u nokaut fazi odgovarat će mu i remi. S druge strane, gostima iz Austrije igra samo pobjeda. No, u najgorem slučaju bi kao trećeplasirani išli u Evropsku ligu, pod uslovom da Dinamo u gostima ne pobijedi Čelzi.

Kladionica Mozzart na pobjedu Milana daje kvotu 1.53. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Šahtar ili RB Lajpcig

Real Madrid je jedini izborio prolaz iz grupe F, a u meču protiv Seltika tražit će pobjedu za prvo mjesto. Šahtar i RB Lajpcig istovremeno odlučuju o drugom putniku za osminu finala, a u mnogo boljoj poziciji je njemački tim, kojem odgovara i bod.

Što se grupe G tiče, tu je sve poznato. Mančester siti ide u osminu finala s prve, a Borusija Dortmund s treće pozicije. Sevilja će kao trećeplasirana u Evropsku ligu, dok se Kopenhagen oprašta od daljeg takmičenja.

I u grupi H već se zna koje dvije ekipe idu dalje (PSG i Benfika), ali ne i s kojeg mjesta. Nepoznanica je i treće mjesto, koje vodi u Evropsku ligu, a koje trenutno drži Juventus.


Parovi i poredak

Grupa E: Čelzi – Dinamo Zagreb (21 sat), Milan – Salzburg (21). Poredak: 1. Čelzi 10, 2. Milan 7, 3. Salzburg 6, 4. Dinamo Zagreb 4.

Grupa F: Real Madrid – Seltik (18:45), Šahtar Donjeck – Lajpcig (18:45). Poredak: 1. Real Madrid 10, 2. Lajpcig 9, 3. Šahtar Donjeck 6, 4. Seltik 2.

Grupa G: Kopenhagen – Borusija Dortmund (21), Mančester siti – Sevilja (21). Poredak: 1. Mančester siti 11, 2. Borusija Dortmund 8, 3. Sevilja 5, 3. Kopenhagen 2.

Grupa H: Juventus – PSG (21), Makabi Haifa – Benfika (21). Poredak: 1. PSG 11, 2. Benfika 11, 3. Juventus 3, 4. Makabi Haifa 4.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.