REPREZENTACIJA BIH

Misimović: Ovo je veliki izazov za mene

Dolaze, mladi talentovani igrači od kojih u budućnosti možemo očekivati velike stvari, rekao je Miske

Zvjezdan Misimović. NSBiH

Piše: G. Š.

4.11.2022

Nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović stupio je zvanično na dužnost direktora „A“ reprezentacije. 



Uvijek sam bio na raspolaganju

- Ovo je veliki izazov za mene, ali čvrsto vjerujem da ću svojim iskustvom i znanjem donijeti novi pogled na fudbal i stvari oko njega, rekao je Misimović i dodao:

- Uvijek sam bio na raspolaganju, i sve što sam prošao u karijeri spreman sam podijeliti sa našim igračima, stručnim štabom, rukovodstvom Saveza. Pred nama je još mnogo posla, međutim osjeća se pozitivna atmosfera u svlačionici. Dolaze, mladi talentovani igrači od kojih u budućnosti možemo očekivati velike stvari. Ponovo smo u A UEFA Ligi nacija, a u kvalifikacijama za Euro imamo šansu da se direktno plasiramo na završni turnir, što nam je i cilj, zaključio je Misimović.


Iz lične karte

Nakon uspješne igračke karijere, u kojoj je za reprezentaciju BiH upisao 84 nastupa i postigao 26 golova, Misimović je imao različite dužnosti u NSBiH.

- Obavljao je poslove tim koordinatora i tehničkog direktora „A“ selekcije, te savjetnika Izvršnog odbora NSBiH za fudbalska pitanja. Uz brojne uspjehe koje je ostvario tokom karijere, najvažniji je svakako plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. a put u Brazil upravo je trasirao Misimović, majstorskim potezima kreirajući igru našeg tima, saopćeno je iz kuće bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.