ASOVI

Mesi zbog povrede propušta duel protiv Lorjana: Loša vijest za Argentince

Iz francuskog prvaka su objavili kako se radi samo o mjeri opreza te kako će se Mesi vratiti treninzima sljedeće sedmice

Lionel Mesi. Twitter

G. Š.

5.11.2022

As PSG-a Lionel Mesi (Messi - 35) zbog upale ahilove tetive propustit će nedjeljno gostovanje kod Lorjana, u 14. kolu francuskog prvenstva.


Iz francuskog prvaka su objavili kako se radi samo o mjeri opreza te kako će se Mesi vratiti treninzima sljedeće sedmice, prenosi SK. Mesijevi problemi s ahilovom tetivom loša su vijest za Argentince s obzirom na skorašnje Svjetsko prvenstvo koje za 15 dana počinje u Katru, a koje će biti posljednje u karijeri jednog od najvećih igrača svih vremena.

Messi je ranije najavio kako će mu ovogodišnje SP, njegovo peto u karijeri, biti posljednje. Najveći uspjeh dosada bio mu je plasman u finale u Brazilu 2014, gdje je Argentina izgubila od Njemačke sa 0:1 nakon produžetka.


Igra u odličnoj formi

Prošle godine u Brazilu Argentina je osvojila naslov prvaka Južne Amerike što je jedini veliki tofej kojega je Mesi osvojio s reprezentacijom. Ove sezone Mesi igra u odličnoj formi, postigao je 12 pogodaka u 14 nastupa za Parižane u svim takmičenjima.

Argentina će na Mundijalu 2022 igrati u grupi C sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.