OSTRVSKI MEDIJI

Povrijeđen Aleksandar Mitrović: Glavobolja za Piksija i komšije

Prije utakmice Premijeršipa protiv Mančester sitija portugalski trener na klupi Fulama Marko Silva (Marco) objavio je da njihov najbolji strijelac Aleksandar Mitrović zbog povrede neće konkurirati za navedeni dvoboj

Aleksandar Mitrović. FSS

G. Š.

5.11.2022

Loše vijesti zatekle su selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija samo dvije sedmice uoči Mundijala 2022 u Kataru. Naime, prije utakmice Premijeršipa protiv Mančester sitija portugalski trener na klupi Fulama Marko Silva (Marco) objavio je da njihov najbolji strijelac Aleksandar Mitrović zbog povrede neće konkurirati za navedeni dvoboj, prenos SN. Ostrvski mediji plasirali su naknadno informaciju da se radi o povredi skočnoga zgloba koji je Mitrović načeo još u reprezentativnom okršaju u septembru protiv Norveške u Ligi nacija.

- Trener Silva potvrdio je da Mitrović nije u stanju igrati danas zbog bolova u zglobu, ali vjeruje da situacija nije ozbiljna, piše u službenome klupskom saopćenju.

Ovakvim se šturim vijestima navijači ipak nisu zadovoljili. Pogotovo je to velik šok za fudbalsku javnost Srbije kada se uzme u obzir da je njihov centarfor najbolji strijelac u historiji "Orlova". Osim sjajnih igara u dresu Srbije, Mitrović je pravi hit i u Premijeršipu, gdje je u prvih 15 kola postigao devet golova. 

Srbija je na Mundijalu 2022 u grupi G s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.