BUNDESLIGA

Bajern slavio u Berlinu: Povrijeđan reprezentativac Kanade

Svi golovi pali su u prvom dijelu meča

Kanadski fudbaler izašao je iz igre u 62. minuti. Twitter

Piše: G. Š.

5.11.2022

Fudbaleri Bajerna pobijedili (3:2) su na gostovanju kod berlinske Herte, u 13. kola Bundeslige. Svi golovi pali su u prvom dijelu meča. Bavarci su imali 3:0 golovima Choupo-Motinga i Musiale, dok su golove za berlinsku ekipu zabili Lukebakio i Selke. 

Izašao je iz igre u 62. minuti

No, ovaj duel ostat će zapamćen i po povredi Alphonsa Daviesa. Kanadski fudbaler izašao je iz igre u 62. minuti. Trener Bajerna Julijan Nagelsmann poslije meča je rekao:

- Po doktorovim riječima, napuklo je najmanje jedno mišićno vlakno. Morat ćemo da sačekamo sutrašnji pregled za detaljnije informacije, rekao je šef struke Bavaraca.

Kanadski reprezentativac je imao seriju malera tokom godine. Tako je protiv Dortmunda dobio udarac u glavu i zbog toga nije igrao protiv Plzena. Početkom godine mu je konstatovan miokarditis, pa je imao i koronu. Na teren se vratio početkom aprila. Reprezentacija Kanade će 23. novembra igrati premijerni meč na Mundijalu protiv Belgije.


Lista povrijeđenih igrača sve duža

Pričali su fudbalski eksperti da je srećna okolnost prvog zimskom Mundijala što će igrači doći spremni, odmorni, svježi, a ispostavilo se da što je start u Kataru bliži, to je lista povređenih igrača sve duža.


Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.