AS MANČESTER JUNAJTEDA

Žrijeb Evropa lige donio je sudar titana: Ronaldo ponovo protiv Barcelone, ima šansu srušiti novi rekord

Ronaldo trenutno ima 20, a Portugalac je od tih 20 čak 14 postigao Nou Kampu - više nego ijedan drugi fudbaler u historiji

Ronaldo: Do sada 14 golova na Nou Kampu protiv Barcelone. Twitter

Piše: E. Ć.

7.11.2022

Današnji žrijeb Evropa lige je šesnaestini finala nam je donio jedan duel kao da se radi o Ligi prvaka, onaj između Mančester junajteda i Barcelone.

U posljednjih 13 godina ove dvije ekipe dva puta su igrale finale Lige prvaka - 2009. i 2011. i oba puta je slavila Barcelona. Ono što je posebno zanimljivo je da će i Kristijano Ronaldo (Cristiano) ponovo igrati protiv katalonske ekipe, protiv koje je vodio veliku borbu u Španiji za vrijeme igranja u Real Madridu.


Ronaldo: Samo Gorostiza postigao više golova protiv Barcelone. Twitter

Portugalac će imati priliku da obori rekord Giljerma Gorostiza (Guillermo Gorostiza) koji je protiv Barcelone u svim takmičenjima postigao 24 gola. 

Ronaldo trenutno ima 20, a Portugalac je od tih 20 čak 14 postigao Nou Kampu - više nego ijedan drugi fudbaler u historiji.


Ronaldo je 18 golova dao protiv Barcelone kao igrač Real Madrida, a dva je dodao u dresu Juventusa, dok nije postigao niti jedan pogodak kao fudbaler Mančester junajteda, iako je u aprilu 2008. godine imao penal na Nou Kampu (0:0), ali nije bio precizan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.