BUNDESLIGA

Može li Verder večeras zaustaviti Bajern

Svi klubovi najjačeg njemačkog ranga imaju priliku da sakupe još šest bodova i ostvare što bolji plasman prije nego što se sezona nastavi krajem januara

Sa jednog od posljednjih treninga Bavaraca. FC Bayern Munchen / Twitter

Piše: G. Š.

8.11.2022

Bajern našeg Hasana Salihamidžića probio se do vrha tabele poslije 13 kola Bundeslige i počinje da brani svoju poziciju. Prvi protivnik mu je Verder (večeras - 20.30 sati).

Još dva kola

Dortmund će igrati u Volfzburgu, Štutgart naspram sebe ima Hertu, a Menhengladbah gostuje u Bohumu. Svi klubovi najjačeg njemačkog ranga imaju priliku da sakupe još šest bodova i ostvare što bolji plasman prije nego što se sezona nastavi krajem januara.

Anketa koja je prije nekoliko godina sprovedena među njemačkim ljubiteljima fudbala pokazala je da je velikoj većini Verder drugi najomiljeniji klub poslije onog za koji navijaju. Nepotrebno je istaći da je Bajern ubjedljivo najomraženiji – mada ga u posljednje vrijeme ozbiljno ugrožava RB Lajpcig, pa je jasno da će van Bavarske biti malo onih koje ne bi obradovao neuspjeh desetostrukog uzastopnog šampiona i novog lidera Bundeslige u duelu sa zeleno-bijelima u 14. vanrednom kolu.

Povratnici iz Cvajte, tim iz Bremena, u 13 kola sakupio je čak 21 bod koji ih drži na sedmom mjestu, nadomak onog koje vodi u plej-of za Ligu konferencije i, što je još važnije, podaleko od zone ispadanja. To je učinak koji im omogućava da se bez opterećenja suprotstave kaznenoj ekspediciji iz Minhena i svog trenera Olea Vernera učine još ponosnijim nego što je bio u subotu uveče, posle pobjede nad još jednim velikim rivalom - Šalkeom.

Verder bolje igra u gostima

Verner se prije svega uzda u uigranu odbranu u kojoj je standardni član srbijanski reprezentativac Miloš Veljković, kao i u sjajnog desnog bočnog Mičela Vajzera sa šest asistencija, ali i činjenicu da Verder bolje igra u gostima. Međutim, ogroman gubitak predstavljat će neigranje ubojitog Niklasa Filkruga, koji je drugi strijelac lige sa 10 golova i s nestrpljenjem iščekuje spisak selektora Pancera Hansija Flika za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru. Filkrug ima problem sa leđima.

- Imat ćemo problema protiv svih ako ne budemo na 100 posto, ali sezona je već pokazala da možemo da pobijedimo svakog protivnika ako smo na vrhuncu, rekao je Ole Verner pred duel sa Bavarcima.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.20. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.