SUPERLIGA TURSKE

Trabzon oslabljen u Ankari: Suspendovani Bakasetas i Trezege, Višća i dalje povrijeđen

Trabzonspor ima tri pobede na šest gostovanje u ovom šampionatu (dva poraza), dok je Ankaragudžu već tri puta izgubio na šest mečeva ove sezone pred svojim navijačima

rabzon je šest mečeva bez poraza, ali ima čak tri remija u prethodna četiri kola. FC Trabzonspor / Twitter

Piše: G. Š.

11.11.2022

Slavio je Trabzonspor u maju krunu najbolje ekipe u Turskoj, prvu titulu poslije 38 godina. Ove sezone daleko slabije igre tim Abdulaha Avdžija. Uspio je u Ligi Evrope da bude treći, nastavi bitisanje u međunarodnim takmičenjima u Ligi konferencije, dok u domaćem prvenstvu zaostaje sedam bodova za liderom Fenerbahčeom.


Trabzon šest mečeva bez poraza

Probudili su se giganti sa Bosfora, pa neće biti lako za tim iz grada na obali Crnog mora da odbrani tron. Trabzon je šest mečeva bez poraza, ali ima čak tri remija u prethodna četiri kola pred gostovanje u glavnom gradu protiv povratnika u najbolju ligu, Ankaragučua (18 sati). Domaćin je u donjem dijelu tabele i cilj je opstanak u povratničkoj sezoni u eliti.

Za žuto-crne igraju dvojica poznatih igrača, Eren Derdjok, nekadašnji švicarski reprezentartivac, bivši igrač Bajer Leverkuzena, Galatasaraja i uzbekistanksog Pahtakora, te Hese, nekadašnji napadač Reala i Pari Sen Žermena. Derdjok je povrijeđen. Odigrao je samo jedan meč ove sezone. Prošle je bio odličan, 10 pogodaka na 31 utakmici. 

Španski internacionalac je ljetos stigao u Ankaru iz Las Palmasa. Postigao je samo jedan pogodak u prvenstvu, ali je prije tri dana u Kupu Turske dao dva gola protiv niželigaša Amedsa (6:2) i najavio da ulazi u formu.

Trabzon ima tri pobede na šest gostovanje u ovom šampionatu (dva poraza), dok je Ankaragudžu već tri puta izgubio na šest mečeva ove sezone pred svojim navijačima. Pretprošle sezone, kada su ovi timovi igrali u Superligi Turske, oba puta je slavio Trabzon, na svom terenu sa 4:1 i u gostima sa 1:0.

Igrački kadar

Ankaraguču je samo jednom slavio na 16 posljednjih utakmica protiv šampiona Turske. U remiju Trabzona protiv Konje (2:2), dvojica važnih igrača su dobili žute kartone i neće igrati u Ankari. U pitanju su Grk Anastasios Bakasetas i egipatski napadač Trezege. Edina Višće dugo nema na terenu zbog povrede, dok su van stroja i Asan i Tokoz.

Kladionica Mozzart na povjedu domaćina daje kvotu 3.05. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.