MUNDIJAL 2022.

Dešam uputio novi poziv nakon iznenadne povrede

Muani će zamijeniti Nkunkua u selekciji Francuske

Dešam: Susreo se s dosta problema. TWITTER

A. V.

16.11.2022

Napadač Ajntrahta iz Frankfurta Randal Kolo Muani dobio je poziv francuskog selektora Didijea Dešama (Didier Deschamps) za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a u momčadi svjetskih prvaka zamijenit će povrijeđenog napadača Lajpciga i najboljeg strijelca Bundeslige Kristofera Nkunkua (Christopher Nkunku).

Nkunku je u utorak na treningu "Trikolora" pretrpio povredu koljena u sudaru s Eduardom Kamavingom (Camavinga). Pretrage su pokazale da je povreda takve prirode da Nkunku neće biti u stanju zaigrati u bilo kojoj fazi Svjetskog prvenstva te se napadač Lajpciga pridružio Engolou Kanteu (N'Golo Kante), Polu Pogbi (Paul) i Presnelu Kimpembeu, koji su zbog povreda prisiljeni propustiti najveće fudbalsko takmičenje.

Muani je trenutno na turneji po Japanu sa svojom momčadi, a reprezentaciji će se priključiti u Dohi u četvrtak.

Ovaj 23-godišnji napadač je ove sezone postigao pet pogodaka u Bundesligi, ali je njegovih devet dodavanja dovelo do pogodaka, što ga čini najboljim asistentom u dosadašnjem dijelu njemačkog prvenstva.

Za Francusku je nastupio u dvije septembarske utakmice u Ligi nacija. Protiv Austrije je odigrao jednu minutu, a protiv Danske devet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.