SARAĐIVALI U PSG-U

Anćeloti gostovao u emisiji, a onda se uključio Ibrahimović: Nemoj mi više tražiti da ti posuđujem novac

Italijanski trener je poručio kako se "iza ove bahate maske krije veliki profesionalac"

E. Ć.

17.11.2022

Ibrahimović u svom stilu nasmijao Anćelotija. Screenshot

Italijanski stručnjak i trener Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) gostovao je u emisiji "Che tempo che fa" na italijanskoj televiziji Rai Tre. 

Iako je Anćeloti osvojio sve što se moglo osvojiti na klupskom nivou, iako je jedini trener u historiji koji je osvajao svih pet najjačih evropskih liga, otkrio je da se pred svaku utakmicu osjeća loše, da se pojačano znoji i da srce brzo radi.

- Vodio sam 1.200 utakmica i svaki put mi se to dogodi. Kad počne utakmica, sve je drugačije. Nekad si barem mogao slaviti pogodak, a sad moraš čekati provjeru VAR-a - rekao je Anćeloti.


Tokom intervjua emitovan je i razgovor sa Zlatanom Ibrahimovićem, s kojim je Anćeloti sarađivao u PSG-u.

- Svaka ti čast za ono što si napravio i za ono što si osvojio. Ti si broj jedan. Imao sam veliku sreću što si mi bio trener, a ti si imao sreću što si me trenirao. Sreća je poznavati te jer si kao čovjek čak bolji nego kao trener. Volim te, ali nemoj mi više govoriti da nisi bogat i da ti moram posuditi nešto novca - kazao je Ibrahimović.

Zlatan je govorio u svom stilu što je nasmijalo Anćelotija, koji je poručio kako se "iza ove bahate maske krije veliki profesionalac".

- Tako je bilo u Parizu. On je sjajan igrač, sjajan karakter - rekao je Anćeloti.

Podsjetimo, Anćeloti je vodio PSG od 2011. do 2013. godine, dok je Ibrahimović dres Parižana nosio od 2012. do 2016. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.