IZBOR GAZETTE DELLO SPORT

Šta vi mislite: Italijani sastavili tim Jugoslavije za Mundijal, samo jedan bh. reprezentativac u timu, Džeko i Pjanić rezerve

Među rezervama je i Dedić, a od istaknutih imena mjesto u prvom timu nisu dobili ni Mitrović, Tadić, Kovačić...

Pjanić i Džeko: Svrstani u rezerve. NSBiH

E. Ć.

18.11.2022

Italijanska "Gazzette dello Sport" je povodom Svjetskog prvenstva u Kataru, koje počinje u nedjelju, sastavila tim od igrača reprezentacija bivše Jugoslavije. 

Kako piše italijanski list, hipotetska reprezentacija Jugoslavije bi s punim pravom jurišala na naslov u Kataru. Zanimljivo, u prvom sastavu je jedan reprezentativac BiH koji se ne zove Edin Džeko ili Miralem Pjanić. Naime, u pitanju je Sead Kolašinac, trenutni član Marseja.

- Kvalitetom i iskustvom bek Marseja iskoristiv i na štoperu mogao bi biti starter u ovoj ekipi i tako izboriti ono što mu je s Bosnom i Hercegovinom promaklo u kvalifikacijama za skoro Svjetsko prvenstvo, kao i onaj prethodni - napisala je Gazette dello Sport za našeg reprezentativca.






Idealnih 11 prema izboru Gazzette dello Sport. Ilustracija

Idealni sastav "Jugoslavije" sastavljen je u formaciji 4-3-3, a u njemu se nalaze, osim Kolašinca sljedeći igrači: Oblak, Milenković, Rahmani, Sosa, Milenković-Savić, Brozović, Modrić, Šeško, Perišić i Vlahović.

Edin Džeko i Miralem Pjanić su svrstani u rezerve, a tu je i Amar Dedić. Tu su još i Milinković-Savić, Stojanović, Lovren, Pavlović, Bijol, Kovačić, Kostić, Zajc, Pašalić, Lukić, Mitrović, Oršić, Tadić i Jović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.