UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA

Miralem Pjanić u društvu hrvatskih legendi: Slikao se s njima i zaželio im sreću u Kataru

Pjanić im je poželio sreću na Svjetskom prvenstvu koje Hrvatska započinje u srijedu utakmicom protiv Maroka

Pjanić u društvu hrvatskih legendi. Instagram

Z. K.

19.11.2022

Hrvatska reprezentacija stigla je u Katar gdje će sljedeće srijede odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Dolazak Hrvatske u Katar iskoristio je Miralem Pjanić za zajedničku fotografiju s legendarnim hrvatskim napadačima Ivicom Olićem i Marijem Mandžukićem. Objavio ju je na Instagramu.


Grupna faza

Pjanić im je poželio sreću na Svjetskom prvenstvu koje Hrvatska započinje u srijedu utakmicom protiv Maroka. U grupnoj fazi suparnici će joj još biti Kanada i Belgija. Hrvatska u Kataru brani srebrnu medalju iz Rusije, sa svjetskog prvenstva odigranog prije četiri godine. Mnogo je onih koji joj ne predviđaju ponavljanje takvog uspjeha. U Stats Performovom modelu predviđanja Svjetskog prvenstva pomoću umjetne inteligencije Hrvatska je zasjela na 11. mjesto kad su se predviđali favoriti.


Pjanić u društvu hrvatskih legendi. Instagram

Nekoć sjajni napadači, sad dio stručnog stožera

BBC je istaknuo da je malo vjerovatno da će Hrvatska ponoviti svoj rezultat iz Rusije, a ESPN je na svojim društvenim mrežama objavio grafiku s 10 najvećih favorita za osvajanje nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje se krajem ove godine igra u Kataru. Hrvatska se nije našla na tom popisu. Ima i dosta onih koji tvrde suprotno.


Nema Mandžukića

Među njima je i Transfermarkt koji je pisao da Hrvatska ima jaču momčad nego prije četiri godine i da nikog ne bi trebalo čuditi bude li ponovno u finalu. Mandžukića ondje nema, odnosno nema ga u ulozi napadača. Za stranicu Sportskeeda on je i najveća zvijezda koja je igrala svjetsko prvenstvo prije četiri godine, a nema ga na ovome. Zajedno s Olićem dio je stručnog štaba hrvatske reprezentacije.

Pjanić je u karijeri igrao za Metz, Lion, Romu, Juventus, Barcelonu i Bešiktaš. Veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine od ove je godine član Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.