KOŠEVSKA KRIZA

Razočarani navijač vratio članske karte FK Sarajevo i uputio otvoreno pismo Ajli Alimanović

Kroz svoju profesionalnu karijeru stekao sam minimum iskustva na temu komunikacija, tako da mogu bar donekle sebi dati za pravo da Vam pošaljem poruku da način Vaše komunikacije i nije bio toliko profesionalan, napisao je Ahmed Nefić

Ajla Alimanović. FK Sarajevo

Piše: N. D.

22.11.2022

Navijač FK Sarajevo Ahmed Nefić poslao je otvoreno pismo direktorici kluba s Koševa Ajli Alimnović, te vratio tri članske karte u klub s Koševa.


  

Rado bih iskoristio Vaš poziv

- Dobar dan gospođo Alimanović, povod mog javljanja ovim putem je Vaš poziv putem elektonskkih medija (i putem Vašeg Instagram profila, ja inače nisam korisnik istog) onima koji Vas psuju i vrijeđaju nakon svakog poraza FK Sarajevo (čiji ste Vi direktor po funkciji i uposlenik inače). Ne pripadam toj „grupi“ koju ste Vi naveli u pozivu, ali pripadam grupi navijača Sarajeva koji su nezadovoljni rezultatima kluba u 2022. godini, a naročito od početka sezone 2022/23. Rado bih iskoristio Vaš poziv u Vašu kancelariju, međutim fizička udaljenost mi to ne dozvoljava, baš tako jednostavno i brzo jer živim 1.350 kilometara daleko od Sarajeva, što ne znači da neću iskoristiti prvu priliku koja mi se ukaže da Vas posjetim u Titovoj 38b. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo, napisao je Nefić (54), te naveo da je - kako piše, obični navijač FK Sarajevo od 2. avgusta 1978. godine.

Ističe da nije kompetentan da ocjenjuje rad direktorice, jer se nada da u klubu postoji organ čiji je to posao.

- Kroz svoju profesionalnu karijeru stekao sam minimum iskustva na temu komunikacija, tako da mogu bar donekle sebi dati za pravo da Vam pošaljem poruku da način Vaše komunikacije i nije bio toliko profesionalan. Nemam namjeru da Vam oduzimam previše vremena, samo želim da Vas zamolim da u prilogu poslane članske karte FK Sarajevo (moje i moje dvoje djece, treću nisam uspio da dobavim jer treće dijete ne živi trenutno u kući) zadržite u klubu (ili uradite što hoćete s njima) svo vrijeme dok se Vi budete nalazili na mjestu direktora FK Sarajevo. Nama ne trebaju svo to vrijeme. Ja znam da Vama to ništa ne znači, ali nama znači mnogo. To je naš minimalni izraz nezadovoljstva rezultatima FK Sarajevo i Vašeg načina komunikacije. Usput da podsjetim da ja osobno, godišnje kupim 10 ćlanskih karti (čak i za one koji nisu na ovom svijetu, npr.  Asim Ceric -­ Cera, Salih Šehović -­ Šojk … ukoliko ne znate ko su oni upitajte gosp. Stojana Šoju), a svojim posjetama Shopu FK Sarajevo svake kalendarske godine „ostavim“ najmanje 500 KM za FK Sarajevo (hvala Bogu novac je najmanji problem), piše Nefić. 


Imate priliku odgovoriti

Međutim, to se više neće dešavati dok je Ajla Alimanović direktor FK Sarajevo.

- Sav taj novac će ići kao dodatni znak pažnje za Udruženje: Srce za djecu oboljelu od raka (Naravno i to će Vam biti dostavljeno). Vi imate priliku da odgovorom na ovo moje javljanje u bilo kojoj formi (Ahmed Nefic, Rosenweg 2 a, 3123 Toffen, [email protected], 0041 79....... - broj poznat redakciji) pokažete da Vam možda baš i nije svejedno i da ja nisam u pravu. Također, koristim priliku da ja Vas pozovem, ukoliko Vas „put navede” u Švicarsku da budete moj gost, na ručku, kafi, večeri ili jednostavno budete moj gost, Vi kao Ajla Alimanović, ne kao direktor ovog FK Sarajevo, jer OVO nije moj FK Sarajevo. Uz želje za dobrim zdravljem i uspjehom na poslovnom planu, srdačno Vas pozdravljam... P. S. Svakako će mi biti zadovoljstvo navratiti u Titovu 38b kad mi se za to ukaže prva prilika. U prilogu: 1. članske karte (Ahmed, Edin i Lamija Nefic) i četiri fotografije, napisao je Ahmed Nefić.  

Ahmed Nefić je direktorici FK Sarajevo poslao i fotografije. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.