SELEKTOR HRVATSKE

Dalić izdvojio tri najgora igrača protiv Maroka: Zakazali su totalno

Defenzivni dio smo dobro odradili, nismo dali Maroku šansu, ali smo u otvaranju bili spori, bilo je premalo dobrih lopti, naveo je Dalić

E. Ć.

Dalić: Svi su zakazali prema naprijed

Foto: Goran Stanzl / Pixsell


Fudbalska reprezentacija Hrvatske nastup na Mundijalu u Kataru započela je sa razočaravajućim remijem protiv Maroka (0:0), zbog čega su se selektor Zlatko Dalić i fudbaleri našli na kritikama hrvatske javnosti. 

Dalić je danas održao konferenciju za medije na kojoj je komentarisao susret sa Marokancima, a istakao je tri fudbalera koja su, prema njegovom mišljenju, potpuno zakazali.

- Defenzivni dio smo dobro odradili, nismo dali Maroku šansu, ali smo u otvaranju bili spori, bilo je premalo dobrih lopti. Bio je problem u protoku lopte, premalo dubinskih lopti - rekao je Dalić i izdvojio trojicu igrača koji su zakazali - Marcela Brozovića, Borna Sosu i Josipa Juranovića.

Dalić je naveo kako se vidjelo da Brozović ima premalo utakmica i da se to vidjelo jučer.

- Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo, nikad manje. Ideja je bila da dobijemo prevagu na sredini i da dođemo iza leđa Hakimiju. Nije problem u jednom igraču, svi su zakazali prema naprijed - dodao je Dalić.

Više o temi Svjetsko prvenstvo 2022

NA VRH

Podijeli članak na