PORUKA NAVIJAČIMA

Brazilski reprezentativac uzburkao javnost: Ova zemlja ne zaslužuje Nejmarov talenat

Najveća greška njegove karijere je što je rođen u Brazilu, napisao je Rafinja

Rafinja i Nejmar. TWITTER

A. V.

26.11.2022

Centralna tema u Brazilu nisu ni igra, ni rezultat s premijere Svjetskog prvenstva, već skočni zglob desne noge Nejmara (Neymar).

Prva zvijezda Titeove selekcije zbog povrede na meču sa Srbijom neće biti u prilici da igra preostala dva susreta grupne faze, što je odmah iniciralo zabrinutost u ovoj južnoameričkoj državi.

Nejmar je šepajući napustio teren u 79. minutu okršaja s "Orlovima", a precizni statističari su prebrojali da je dotad fauliran čak devet puta.

Tako se poslije vijesti da će Nejmar morati da propusti naredne mečeve oglasio njegov saigrač Rafinja (Raphinha), koji je izjavom uzburkao javnost.

- Navijači Argentine tretiraju Mesija kao boga; portugalski navijači doživljavaju Ronalda kao kralja; brazilski se mole da Nejmar slomi nogu - napisao je krilni napadač Barcelone.

Brazil će bez Nejmara morati u ponedeljak protiv Švicarske i u posljednjem kolu grupe G s Kamerunom. A da li će taj odijum pojedinaca prema njemu u međuvremenu utihnuti teško je konstatovati.

- Najveća greška Nejmarove karijere je što je rođen u Brazilu. Ova zemlja ne zaslužuje njegov talenat - dodao je Rafinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.