TIMES

Bekam pravi Drim tim u SAD: Dolaze Mesi, Suarez, Fabregas, Buskets?

Bogati Al Nasr nudi Portugalcu basnoslovni ugovor, dok je "Times" donio informaciju da je Lionel Mesi blizu Intera iz Majamija, kluba čiji je jedan od vlasnika engleski superstar Dejvid Bekam

Dejvid Bekam. Twitter

G. Š.

28.11.2022

Najbolji fudbaleri svijeta u posljednjih 15-ak godina, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, u žiži su posljednjih dana. Obojica predvode svoje reprezentacije na Mundijalu u Kataru, gdje pokušavaju u posljednjem pokušaju da se domognu „boginje“. No, njihova klupska budućnost je neizvjesna. Portugalac i Argentinac bi mogli opet da bude zvijezde prijelaznog roka.


Gdje ima dima, ima i vatre

Ronaldo je slobodan igrač poslije raskida saradnja sa Mančester junajtedom, dok Mesiju ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe u junu. Bogati Al Nasr nudi Portugalcu basnoslovni ugovor, dok je "Times" donio informaciju da je Lionel Mesi blizu Intera iz Majamija, kluba čiji je jedan od vlasnika engleski superstar Dejvid Bekam.

Iz okruženja omalenog asa su demantovali ove navode, ali gdje ima dima, ima i vatre. "Times" piše da je Bekam ključni čovjek oko ovog transfera koji bi bio izazvao pravu revoluciju u SAD-u i sigurno doprinio razvoja fudbala u zemlji gdje je jajasta ragbi lopta ipak mnogo popularnija.

Nekadašnji as Mančester junajteda, Reala, Milana i Pari Sen Žerena je trenutno ambsador Katara na Mundijalu. Mesiju ugovor s Parižanima ističe 30. juna. PSG želi da produži ugovor sa Gaučuosom, a ranije se pisao da bi mogao da se vrati u Barcelonu iz koje je otišao na kontroverzan način prošlog ljeta.

Drim tim sa Floride

Navodno, Bekam pravi Drim tim na Floridi, a britanski mediji pišu da bi put Majamija mogao Luis Suarez, veteran koji je slobodan igrač poslije isteka ugovora sa Nasionalom iz Montevidea. Urugvajac je najbolje partije u karijeri imao u Barceloni kada je savršeno sarađivao s Mesijem. Također, spominje se i Sesk Fabregas, sadašnji igrač italijanskog drugoligaša Koma. Španska "Marca" je prije nekoliko dana pisala da bi i Serhio Buskets mogao da napusti Nou Kamp već u januaru i preseli se u Majami.

Mesi je prije dvije godine rekao da može sebe da zamisli u MLS ligi.

Najpoznatiji igrač Inter Majamija protekle sezone bio je nekadašnji napadač Reala, Napolija i Juventusa Gonzalo Iguain, dok je na klupu tima s Floride Englez Fil Nevil, nekadašnji Bekamov saigrač iz Mančester junajteda. Inter je osnovan 29. januara 2018. godine...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.