PODRŠKA SUNARODNJAKU

Legendarni Ronaldo poslao poruku Nejmaru: Vrati se jači! Gladan golova!

Neka ti sva mržnja posluži kao dopunsko gorivo, napisao je brazilski as

Ronaldo i Nejmar. TWITTER

A. V.

28.11.2022

Brazilska fudbalska legenda Luis Nazario de Lima Ronaldo pružio je podršku sunarodnjaku Nejmaru (Neymar), koji će zbog povrede propustiti preostala dva meča "karioka" na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nejmar je povrijedio zglob na meču prvog kola grupe G na Mundijalu u Kataru protiv Srbije (2:0), te neće igrati u današnjem duelu protiv Švicarske i u petak protiv Kameruna.

- Siguran sam da te većina Brazilaca voli, kao što te i ja volim. Tvoj talenat odveo te tako daleko, tako visoko da ti se dive u svakom dijelu svijeta. Za to postoji razlog, a da bi se dostigao taj nivo, mora da se nosi sa puno zavisti i zla - napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

On je istakao da će Nejmar da se vrati na teren još jači.

- Uvijek će biti ljudi koji će da navijaju protiv tebe. Pišem ti sa razornom snagom protiv verbalnog nasilja: Vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro radiš na terenu i van njega. Ni na sekund nemoj da zaboraviš put kojim si postao idol svjetskog fudbala. Brazil te voli! Nejmare, vratit ćeš se, a neka ti sva mržnja posluži kao dopunsko gorivo - napisao je, između ostalog, Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.