HEROJ ARGENTINE

Kako je Buenos Aires eksplodirao nakon gola Mesija protiv Meksika, poslušajte ovu buku

Mesi je u subotu po ko zna koji put spasio svoju reprezentaciju

Mesi: Predvodio Argentince do pobjede nad Meksikom. Twitter / Screenshot

E. Ć.

29.11.2022

Fudbaleri Argentine ostali su u igri za plasman u narednu rundu Svjetskog prvenstva u Kataru zahvaljujući pobjedi nad Meksikom u subotu rezultatom 2:0.

"Gaučosi" su bili u nezavidnoj situaciji nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije (1:2), pa je trijumf protiv Meksika bio neophodan. Mučili su se Argentinci, nisu mogli probiti bedem Meksikanaca, a onda je stvari u svoje ruke uzeo Lionel Mesi (Messi).


Kapiten Argentine je preciznim i snažnim udarcem sjajno pogodio u 64. minuti. Nakon njegovog gola uslijedila je erupcija oduševljenja na dijelu tribina koji je pripadao argentinskim navijačima, a ludnica je nastupila i u domovini jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak iz Buenos Airesa. Tišina, svi gledaju utakmicu, strepe, a onda oduševljenje nakon gola Mesija. 

@sportbible Buenos Aires erupted with noise after Lionel Messi scored THAT goal against Mexico 😳🇦🇷 @pabloramosok #sportbible #sports #football #soccer #worldcup #qatar2022 #messi #lionelmessi ♬ original sound - SPORTbible
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.