AUTOPSIJA OTKLANJA DILEME

Tragedija na treningu: U 23. godini preminuo kolumbijski internacionalac

Sve se dogodilo na treningu Atletiko Tukumana, kada se Balanti odjednom slošilo

Andres Balanta. Transfermarkt

G. Š.

30.11.2022

Nova tragedija u svijetu vrhunskog sporta. Jučer je život u 23. godini izgubio kolumbijski internacionalac Andres Balanta. Sve se dogodilo na treningu Atletiko Tukumana, kada se Balanti odjednom slošilo. Pao je na zemlju i više se nije podigao... Klub se nije oglasio, ali je smrt mladog fudbalera potvrdio Fudbalski savez Kolumbije. Također, tužnu vijest je saopštio i doktor Gustavo Portela iz Deportivo Kalija, inače Balantinog matičnog kluba, pošto je u Tukumanu na pozajmici.

- Poslije ručka je radio aktivno, ali se odjednom samo onesvijestio. Pokušali su da ga povrate, ubrzo su ga prebacili u bolnicu. Imao je aritmiju i zastoj srca. Više nisu uspjeli da ga vrate. Uradit će se autopsija, kako bismo saznali šta se tačno dogodilo. Zasad nemamo preciznije informacije. Ovo može da bude srčani ili neurološki problem, rekao je Portela.

Balanta se nedavno vratio u Argentinu iz Kolumbije, kako bi počeo sa pripremama pred novu sezonu. Bio je šampion Kolumbije prije nego što se preselio u Tukuman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.