SVJETSKO PRVENSTVO

Sautgejt: Drago mi je zbog Rašforda i Fodena, zaslužili su ovo

Engleski selektor zadovoljan predstavom protiv Velsa

Sautgejt i Rašford. TWITTER

A. V.

30.11.2022

Engleska je sinoć u susretu posljednjeg trećeg kola savladala Vels s 0:3 i kao prvoplasirana iz grupe B prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Dva gola za "Gordi albion" postigao je Markus Rašford (Marcus Rashford - 50., 68.), a jedan je dodao Fil Foden (Phil - 51.).

Imao je engleski selektor Garet Sautgejt (Gareth Southgate) razloga za zadovoljstvo.

- U prvom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, ali nismo napravili dovoljan broj pravih prilika. Htjeli smo više prijetiti, raditi veći broj prodora, igrati brže prema naprijed. Kada smo zabili drugi pogodak znali smo da preko puta imamo slomljenog protivnika. Jako mi je drago zbog golova Rašforda i Fodena. Cijelo vrijeme odlično rade, zaslužili su ovo - rekao je Sautgejt.

Rašford, strijelac dva pogotka za Englesku:

- Bili smo razočarani nakon igre protiv SAD-a tako da je bilo vrlo važno na pravi način odraditi prvu sljedeću utakmicu. Nakon prvog poluvremena selektor je bio zadovoljan, ali je od nas tražio još bolje napadačko izdanje i više stvorenih prilika. Upravo smo to učinili u nastavku. Ovo su trenuci koji te čine zadovoljnim. Prošli smo dalje, prvi smo u grupi te smo odradili jako dobru utakmicu. Slobodan udarac? Takvo nešto radim na treningu, samo sam morao ostati smiren i pogodio sam - dodao je Rašford.

Engleska će u osmini finala igrati protiv Senegala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.