SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Danas odluka u grupama C i D: Argentina i Danska veliki favoriti kladionica

Ako Poljska ne izgubi od Argentine, bit će učesnik osmine finala. Pod uvjetom da Saudijska Arabija i Meksiko završe duel remijem, Poljaci bi prošli i porazom do dva razlike

Mesi: Adut Argentinaca na Mundijalu 2022.. Twitter

Piše: G. Š.

30.11.2022

Danas su na programu utakmice posljednjeg, 3. kola Svjetskog prvenstva 2022. u grupama C i B: Poljska – Argentina (20 sati), Saudijska Arabija – Meksiko (20), te Australija – Danska (16) i Tunis – Francuska (16).


Osmina finala

Ako Poljska ne izgubi od Argentine, bit će učesnik osmine finala. Pod uvjetom da Saudijska Arabija i Meksiko završe duel remijem, Poljaci bi prošli i porazom do dva razlike.

Argentina prolazi pobjedom nad Poljskom. U slučaju neriješenog rezultata, morala bi da se nada da ne bude pobjednika u duelu Meksiko – Saudijska Arabija ili da Sombrerosi dobiju, ali samo tako da nemaju bolju gol-razliku od Južnoamerikanaca.

Saudijsku Arabiju pobjeda vodi u naredni krug. U slučaju remija, morala bi da čeka ili poraz Argentine ili pobjedu Lionela Mesija (Messi) i društva koja bi joj omogućila da ima bolju gol-razliku od Poljaka.

Meksiko za prolaz ima tri scenarija. U svakom mora da pobijedi i da čeka – da Argentina pobijedi. Ili da se drugi meč okonča remijem, ali tako da Meksiko ima bolju gol-razliku od Argentine ili da Poljska izgubi, a Meksiko ostvari makar identičnu gol-razliku kao Levandovski i kompanija.

Kladionica Mozzart na pobjedu Poljske daje kvotu 7.75. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Sigurni Francuzi

Francuska je već osigurala mjesto u osmini finala.

Australija prolazi ako pobijedi Dansku. Može dalje i s remijem, pod uvjetom da Tunis ne savlada Francusku.

Danska će biti učesnik osmine finala pobjedom nad Australijom, a ako Tunis ne dobije Francuze ili ako ne bude imao bolju gol-razliku čak i da savlada „Galske pijetlove“.

Tunis ide dalje pod uvjetom da savlada Francusku, a da na drugom meču bude remi. Ili da Danska pobijedi, a ne ostvari bolju gol-razliku od Tunisa.

Kladionica Mozzart na pobjedu Danske daje kvotu 1.58.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.