LEGENDARNI FUDBALER

Pele: Prijatelji, u bolnici sam, hvala Kataru na posveti

Lijepo je primiti pozitivne poruke koje mi šaljete, rekao je

Pele: Ovo je mjesečna posjeta. AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

S. S.

2.12.2022

Legendarni brazilski fudbaler Pele javio se iz bolnice u Sao Paolu u koju je doveden nakon što je zadobio otekline po cijelom tijelu. 

- Prijatelji, u bolnici sam u mjesečnoj posjeti. Lijepo je primiti pozitivne poruke koje mi šaljete. Hvala Kataru na ovoj posveti i svima koji šalju pozitivne vibracije - stoji na službenom Peleovom Instagram profilu uz fotografiju katarskih zgrada na kojima je poruka: "Brz oporavak."

Podsjetimo, brazilski ESPN objavio je da je 82-godišnji Pele nenajavljen došao u bolnicu te je odmah primljen, a ljekari su navodno utvrdili generalno nateknuće, vodu u plućima, pa čak i zatajenje srca. U bolnicu je stigao u rastrojenom stanju. Peleu je u septembru prošle godine odstranjen tumor na debelom crijevu, ali su tumori utvrđeni u drugim dijelovima tijela te navodno uopće ne reagiraju na lijekove. Podvrgnut je detaljnim pregledima nakon kojih će se odlučiti o daljnjem liječenju.

Njegovo generalno stanje je znatno oslabljeno, a ESPN je objavio da, kada je u takvom stanju, Pele ne može samostalno jesti. Ove informacije brazilskog ESPN-a Peleova supruga i agent nisu komentarisali, ali se oglasila njegova kći Keli Nasimento (Kely Nascimento).

- Jako puno buke se diglo oko toga što je moj otac opet u bolnici. Dobio je malo natečenje pa je završio na kontrolama, a dobit će i novu terapiju. Sve je u redu, nema nikakve krize niti se očekuje dodatno pogoršanje - napisala je Peleova kćerka na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.