KAPITEN PORTUGALA

Nervozni Ronaldo psovao tokom izmjene: "Rekao sam mu da šuti, on nije autoritet"

Santoš je nakon meča rekao da te riječi nisu bile upućene njemu, te da je Ronalda provocirao korejski igrač, zbog čega je i Pepe morao intervenisati

Ronaldo: Loša partija protiv Južne Koreje. Twitter

E. Ć.

2.12.2022

Fudbaleri Portugala izgubili su u posljednjoj utakmici u okviru grupne faze Svjetskog prvenstva od selekcije Južne Koreje (1:2), ali su svejedno dalje prošli kao prvoplasirani iz grupe H.

Portugalce je i danas predvodio Kristijano Ronaldo (Cristiano), međutim prva zvijezda i kapiten tima se nije proslavio. Pogriješio je kod gola Južne Koreje, nije bio opasan po protivnika, a na kraju je zamijenjen u 65. minuti. Prilikom izlaska sa terena Ronaldo je pokazao negodovanje.


Pojedini mediji su naveli kako je psovao selektoru Fernandu Santošu, međutim, ispostavilo se da se Ronaldo obraćao reprezentativcu Južne Koreje koji ga je požurivao tokom izmjene.

- Je**no me požuruješ da izađem, je*i se - rekao je Ronaldo.

Santoš je nakon meča rekao da te riječi nisu bile upućene njemu, te da je Ronalda provocirao korejski igrač, zbog čega je i Pepe morao intervenisati.

O svemu se oglasio i Ronaldo.

- Korejski igrač mi je govorio da brzo izađem, a ja sam mu rekao da šuti, jer on nije autoritet. Sudija je taj koji to treba da kaže. To je u žaru igre. Bez obzira šta se desilo, stvari uvijek ostaju na terenu - poručio je Ronaldo.

Inače, Portugalci će u osmini finala igrati sa drugoplasiranim iz grupe G, odnosno Švicarska ili Srbija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.