EKSKLUZIVNO

Legendarni hrvatski fudbaler i trener preuzima klupu FK Sarajevo

Sa nekadašnjim selektorom naše reprezentacije već je obavljen konkretan razgovor koji je završen pozitivno

Bordo tim je trenutno bliži mjestu koje vodi u niži rang, nego Evropu. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

3.12.2022

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić će u ponedjeljak ponovo doputovati u naš glavni grad, a najvjerovatnije već u četvrtak, 8. decembra, bit će održana sjednica Upravnog odbora kluba s Koševa na kojoj će biti izabrani novi sportski direktor i šef stručnog štaba.


Obavljeni pregovori

Kako saznaje "Avaz", klupi bordo tima trenutno je najbliži legendarni hrvatski fudbaler i trener Robert Prosinečki. Sa nekadašnjim selektorom naše reprezentacije, ali i trenerom Crvene zvezde, Kajzerispora, Denizlispora i ljubljanske Olimpije, već je obavljen konkretan razgovor koji je završen pozitivno. Naime, popularni "Žuti" je spreman preuzeti bordo tim, jer mu se dopao predstavljeni projekat FK Sarajevo.

Prosinečki je slobodan trener od 1. jula ove godine, nakon raskida saradnje sa Olimpijom. Pored zavidne trenerske karijere, igračka je bila maestralna - od zagrebačkog Dinama, Crvene zvezde, Real Madrida, Real Ovijeda, Barcelone, Sevilje, Portsmuta... do reprezentacija bivše Jugoslavije i Hrvatske.


Prosinečki tokom jedne od posjeta Avazu. Avaz

Povratak na pravi put

U sarajevskoj Titovoj 38b se nadaju da će popularni Robi vratiti FK Sarajevo na staze stare slave. Ipak, bordo tim je trenutno bliži mjestu koje vodi u niži rang, nego Evropu. Trećeplasirani Borac je na plus osam, a jedanaestoplasirana Sloboda na minus šest...

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.