MUNDIJAL

Mesija skoro rasplakao video koji mu je novinar pokazao nakon utakmice

Na tom videu snimljena je Messijeva porodica u VIP loži

Mesijeva reakcija dok je gledao video. Screenshot / Twitter

A. K.

4.12.2022

Argentina je pobijedila Australiju 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv Nizozemske, koja je pobijedila Sjedinjene Američke Države. Jedini strijelac u prvom poluvremenu bio je Lionel Mesi (Messi). Julian Alvarez zabio je u drugom, dok je Australija smanjila autogolom Enza Fernandeza.

Nakon tih 90 minuta Mesi je primio nagradu za najboljeg igrača utakmice, a zatim je došao pred novinare. Tamo ga je dočekao novinar TyC Sporta, koji mu je pokazao video na mobitelu. 

Na tom videu snimljena je Messijeva porodica u VIP loži nakon što je on zabio za vodstvo protiv Australije. Mesija je to ganulo i na licu mu se vidjelo koliko mu je drago.

- Moja porodica je uvijek u mom srcu. Sinovi su sada dovoljno odrasli da razumiju što se događa i koliko je važno ovo takmičenje. Slave golove i uživaju u pobjedama, ali isto tako su i dosta tužni kad se izgubi. Sretan sam što mogu s njima sve ovo dijeliti i što su dovoljno veliki da shvate koliko je bitno ovo sve - rekao je argentinski kapiten.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.