POSTAVIO REKORD

Anri, Benzema, Platini i Trezege mu gledaju u leđa: Pogledajte sve golove Žirua za Francusku

Žiru je protiv Poljske postigao svoj 52. gol za reprezentaciju, te je tako postao najbolji strijelac "Trikolora" svih vremena

Žiru: Za reprezentaciju debitovao 2011. godine. AP

E. Ć.

4.12.2022

Fudbaleri Francuske izborili su plasman u četvrtfinale Mundijala u Kataru, nakon što su u osmini finala savladali selekciju Poljske rezultatom 3:1.

Jedan od heroja "Trikolora" bio je Olivije Žiru (Olivier Giroud) koji je postigao vodeći gol za svoj tim. To je bio rekordni 52. gol za Žirua, koji je tako postao najbolji strijelac Francuske svih vremena. Pretekao je i legendarnog Tjerija Anrija (Thierry Henry) koji je dao 51 pogodak za Francuze. 

Iza Žirua si i Antoan Grizman (Antoine Griezmann, 42), Mišel Platini (Michel, 41), Karim Benzema koji je dao 37 golova, te David Trezege (Trezegeut) koji je za reprezentaciju postigao 34 pogotka.


Žiru je za reprezentaciju Francuske debitovao 2011. godine, a od tada je odigrao 117 utakmica i postigao 52 pogotka. Prvi je dao Njemačkoj u prijateljskom susretu odigranom 29. februara 2012. godine. "Trikolori" su taj meč dobili sa 2:1.

Pogledajte sve golove Žirua u dresu reprezentacije Francuske. Rekordni 52. gol pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.