NAKON ISPADANJA SA SP

Selektor Srbije se sutra obraća naciji: Piksi Stojković će morati odgovoriti na pet pitanja

"Orlovi" su na Mundijalu u Kataru osvojili samo jedan bod

Stojković: Loš nastup "Orlova" u Kataru. FSS

E. Ć.

4.12.2022

Fudbalska reprezentacija Srbije danas je stigla u Beograd nakon što je eliminisana već u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru. Navijači u Srbiji su očekivali više, ali su "Orlovi" podbacili, te zapeli već na prvoj prepreci.

Danas ih je dočekao manji broj navijača, a selektor Dragan Stojković Piksi najavio je da će se sutra obratiti naciji u 14 sati. Pet ključnih pitanja je na koja će Stojković morati dati odgovor, piše Telegraf.rs.







Prvo pitanje je zašto je napustio posljednji trening pred odlučujuću utakmicu protiv Švicarske poslije nekoliko minuta govora. Piksi će trebati odgovoriti na pitanje zbog čega nije rađena ozbiljna video analiza i skauting rivala.

Poznato je da su u hotel gdje su bili smješteni fudbaleri mogli ući poznati, koji su tako remetili igračima mir. Stojković će morati odgovoriti ko je to dozvolio.

Za razliku od kvalifikacija, Piksi u Kataru nije imao uspjeha sa izmjenama. Četvrto pitanje je "kako su promašene sve izmjene koje je izvršio na utakmicama?".

I posljednje, peto pitanje glasi: "Da li je izgubio kontrolu nad svlačionicom i podršku igrača koju je imao i u koju su svi vjerovali", piše Telegraf.

Podsjetimo, Srbija je završila posljednja u grupi G, iza Brazila, Švicarske i Kameruna. "Orlovi" su druga najlošija odbrana (8), jedino je gora Kostarika (11), a prema generalnom poretku od Srbije su gore jedino selekcije Velsa (jedan bod, ali lošija gol razlika), Kanade (0) i Katara (0).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.