HRVATSKI NOGOMETAŠ

Gvardiol: Nekad sam sebe začudim otkud mi sposobnosti

Posljednji put sam davao izjavu za strane medije pa su napisali sve i sve svašta, rekao je Gvardiola

Gvardiol: Najbolji pojedinac "Vatrenih". TWITTER

A. O.

6.12.2022

Igrač reprezentacije Hrvatske o kojem se najviše priča na Svjetskom prvenstvu je Joško Gvardiol. Njega hvale izbornik Zlatko Dalić i saigrači. O njemu pišu svjetski mediji prognozirajući mu blistavu karijeru, a bivše nogometne zvijezde, poput Rija Ferdinanda, o 20-godišnjem stoperu hrvatske reprezentacije govore biranim riječima.

Hrvatska je jučer u drami izvođenja penala svladala Japan i plasirala se među osam najboljih momčadi Svjetskog prvenstva u Kataru. Svoj doprinos slavlju reprezentacije dao je ponovno Gvardiol, koji je u izjavama nakon utakmice nahvalio Dominika Livakovića. 

S tri obranjena jedanaesterca Livaković je bio najzaslužniji za hrvatsko slavlje protiv Japana (1:1, ukupno 4:2), pa su Gvardiolove prve rečenice u komentaru utakmice bile posvećene njemu.

Statistička ocjena. PRINTSCREEN / INDEX.HR

- Sretan sam zbog Livakovića, ali ono što je važno jest to da smo svi zajedno kao momčad i jednostavno, ako tako ostane, možemo daleko dogurati. Drago mi je da on malo osjeti da je zaslužan za nešto, da dobije samopouzdanja", rekao je Gvardiol i dodao:

- Najvažnije je da smo prošli dalje. Dogovorili smo se da treba biti strpljiv. Imali smo priliku zabiti gol u osnovnom vremenu utakmice, ali nismo uspjeli. Livaković nas je spasio. Vježbamo penale na treningu. Koji sam bio po redu? Pa, mogu reći da sam bio peti. Šalim se - rekao je. 

- Nekad sam sebe malo začudim otkud mi te sve sposobnosti. Kad krene utakmica, radiš sve najbolje što znaš - prokomentirao je i svoje igre na Svjetskom prvenstvu, ali odbio je govoriti o interesu koji londonski Čelzi (Chelsea) pokazuje za njega:

- Posljednji put sam davao izjavu za strane medije pa su napisali sve i sve svašta. Rekao sam da ne dajem više nikakve izjave što se tiče transfera - kazao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.