CELJE

Alem Toskić: Ligu prvaka shvatimo kao poligon na kojem stičemo preko potrebno iskustvo

Svima nama je cilj ove sezone da osvojimo titulu prvaka države, rekao je trener Celja

Alem Toskić. Twitter

Piše: G. Š.

7.12.2022

Rukometaši Celja su bili odlični na startu sezone. Tim Alema Toskića je pobijedio je Kil u 2. kolu, ali je sada u seriji od šest poraza u Ligi prvaka i teško će do nokaut runde.

- Igramo protiv rivala kojeg dobro poznajemo, već smo se suočili sa Elverumom ove sezone, rekao je Toskić i dodao:

- Tada nismo odigrali dobru utakmicu u Norveškoj, ali smo ipak bili blizu i na kraju smo izgubili tijesno. Prva želja je da popravimo učinak, ali cilj je svakako da osvojimo dva boda u Ligi prvaka. Igramo sa vrhunskim timovima, naša grupa je zaista teška, polovina timova želi da bude na vrhu Lige prvaka. Gledajući unazad, postigli smo zaista veliki skalp pobjedom protiv Kila, bili smo veoma blizu dodatnih bodova nekoliko puta. Svima nama je cilj ove sezone da osvojimo titulu prvaka države, a da Ligu prvaka shvatimo kao poligon na kojem stičemo preko potrebno iskustvo kroz utakmice sa najboljim evropskim timovima, istakao je Toskić, nekadašnji reprezentativac Srbije, koji je drugu sezonu na klupi slovenačkog prvaka, prenosi siol.net.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.55. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.