NIZOZEMSKI NAPADAČ

Zabio tri gola na Mundijalu: Očekuje ga transfer karijere

Selektor Nizozemske Lui van Gal navodno mu je savjetovao da ne mijenja klub prije Mundijala kako bi bio u formi

Kodi Gakpo: Na meti Mančester junajteda. AP Photo / Natacha Pisarenko

S. S.

7.12.2022

Nizozemac Kodi Gakpo (Cody) postigao je tri gola na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a sada je prva želja Mančester junajteda. Treneru Eriku ten Hagu nedostaje napadač nakon raskida ugovora s Kristijanom Ronaldom (Cristiano), pa je 23-godišnji ofanzivac PSV-a postao prva meta.

Daily Mail piše kako je Gakpo ljetos već bio na popisu želja Mančester junajteda, ali engleski prvoligaš odlučio je dovesti Brazilca Entonija iz Ajaksa. U međuvremenu su za njega ponude poslali Lic junajted i Sauthempton, ali on je odlučio ostati u Nizozemskoj i sačekati ponude klubova koji igraju Ligu prvaka.

Selektor Nizozemske Lui van Gal navodno mu je također savjetovao da ostane kako bi bio u formi uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je Nizozemska došla do četvrtfinala, gdje će igrati protiv Argentine.

Trener Junajteda Erik ten Hag i Gakpo imaju iste agente, zbog čega se vjeruje da bi se transfer lako mogao dogovoriti. Gakpo prema Transfermarktu vrijedi 45 miliona eura, a ugovor s PSV-om ima do 2026. godine. Ove sezone je u 29 klupskih utakmica postigao 15 golova i asistirao za njih 18.

Daily Mail piše kako PSV očekuje dobiti više od 50 miliona eura za Gakpa, s time da bi ga rado prodao na ljeto, iako je svjestan da će mu vrijednost skočiti u zimskom prijelaznom roku, odnosno nakon Svjetskog prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.